Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Ανέλαβαν δράση οι καθηγητές

Ανέλαβαν δράση οι καθηγητές

DSCN5142

Καθηγητές της περιοχής που προέρχονται από την Επαγγελματική και Τεχνική εκπαίδευση και των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στη λίστα εκείνων που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσημότητα,συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας με μέλη του Δ.Σ.

Οι καθηγητές των ΤΕΕ εκφράζουν πλέον έντονα την ανησυχία τους, όχι μόνο βέβαια για τις μετατάξεις, αλλά και για τυχόν απολύσεις τους.

«Είμαι νοσηλεύτρια, από αυτούς που δούλεψαν πολλά χρόνια ως αναπληρωτές και που γυρίσαμε όλη την Ελλάδα για να δουλέψουμε στον τόπο μας. Τα δημόσια νοσοκομεία κρατιούνται από Δ.Ε νοσηλευτές που δουλεύουν έπειτα σε ΤΕΙ, σε νηπιακούς σταθμούς… Τώρα φοβόμαστε. Ότι δεν θα διατεθούμε καν σε άλλα νοσοκομεία, όπως λένε, αλλά ότι θα μείνουμε άνεργοι. Και είμαστε 50 χρονών, με παιδιά που σπουδάζουν. Τι θα κάνουμε;», σχολιάζει στο agrinionews η κα. Βασιλική Ψαρρά.

Οι καθηγητές συζήτησαν μεταξύ τους αλλά και με τον πρόεδρο της Β’ ΕΛΜΕ κ. Γ. Καραμητσόπουλο σχετικά με τις επόμενες δράσεις τους. «Στην Ελλάδα γενικότερα αλλά και ειδικότερα στην δική μας διεύθυνση δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός. Όλοι είναι απαραίτητοι και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε ώστε κανένας συνάδελφος να μη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σήμερα εδώ συζητάμε ποιες οι δράσεις που μπορούμε να αναλάβουμε για να αποτρέψουμε αυτό που πάει να γίνει», δηλώνει ο κ. Καραμητσόπουλος.

Αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 11 το μεσημέρι στη Διεύθυνση της Β’θμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι και πιθανόν να πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στα κεντρικά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ :http://www.agrinionews.gr/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7/

DSCN5143

DSCN5145

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.