Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Ανέλαβε η εκπαιδευτική ομάδα στο ΚΠΕ Θέρμου

Ανέλαβε η εκπαιδευτική ομάδα στο ΚΠΕ Θέρμου

Ανέλαβε η πενταμελής εκπαιδευτική ομάδα και ουσιαστικά πλέον επαναλειτουργεί αυτόνομα από σήμερα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Θέρμου.
kpe thermouΠέντε μήνες μετά την απόφαση της επαναλειτουργίας του ΚΠΕ ως αυτόνομη δομή σήμερα ανέλαβε η πενταμελής εκπαιδευτική ομάδα που ορίστηκε με επικεφαλής τον δάσκαλο Νικόλαο Καραντάλη
Πλέον το ζητούμενο είναι το ΚΠΕ Θέρμου να στηριχθεί και από τους τοπικούς φορείς και την κοινωνίας, ώστε αυτό να ανακτήσει τον σημαντικό ρόλο του στην προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όσο και στην οικονομία της περιοχής και να τον επεκτείνει περαιτέρω σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής στην οποία αυτό ανήκει.
Το Κ.Π.Ε. Θέρμου, μία από τις παλαιότερες δομές του είδους στη χώρα, που ιδρύθηκε το 1999 και λειτούργησε αυτόνομα επί μια 12/ετία, συγχωνεύτηκε με Υπουργική Απόφαση το 2011 με το αντίστοιχο του Μεσολογγίου. Ωστόσο η αυτόνομη λειτουργία του Κ.Π.Ε. Θέρμου αποτέλεσε ζήτημα αιχμής στις διεκδικήσεις του Δήμου Θέρμου και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η συγκεκριμένη δομή είχε συνδεθεί άρρηκτα με τη ζωή και την προοπτική του τόπου την περίοδο της αυτόνομης λειτουργίας του, με τις ιδιαίτερα θετικές συνέπειες που αυτό είχε τόσο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση όσο και για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Μιας περιοχής ορεινής και απομονωμένης, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη υποδομών και βρίσκεται σε χρόνια αναπτυξιακή υστέρηση, στην οποία το Κ.Π.Ε. προσέδωσε αναγνωρισιμότητα και οικονομικά οφέλη.
Πλέον με την ανάληψη καθηκόντων από την πενταμελή εκπαιδευτική ομάδα ξεκινά η ουσιαστική λειτουργία. Την εκπαιδευτική ομάδα την υποδέχθηκε με ικανοποίηση ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας ευχόμενος καλή δύναμη και καλή αρχή και εκφράζοντας της παράληλα την στήριξη της δημοτικής αρχής και των δημοτών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Π.Ε. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ. Ο.Τ.Ε.-Δ.Ο.Υ.-Δ.Ε.Η.–ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.