Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

"Ανήκομεν εις την Δύσην" vs" H Eλλάδα ανήκει στους Έλληνες"

"Ανήκομεν εις την Δύσην" vs" H Eλλάδα ανήκει στους Έλληνες"
Πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες για το ασφυκτικό pressing των Ευρωπαίων στην Οικονομία αλλά και των παγκόσμιων αγορών κατά άλλες εκδοχές. Σε τέτοιο βαθμό που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Γ.Α. Παπανδρέου κινδυνεύουν ακόμα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Και πως να μην κινδυνεύουν όταν η καρδία του ελληνικού κράτους (οικονομία) αποκτά “βηματοδότη” ελεγχόμενο από την ΕΕ;
Στο βωμό λοιπόν του “ανήκωμεν εις την Δύσιν” παραπετάξαμε στη λήθη η έστω σε 2-3 γραμμές της ιστορίας των σχολικών βιβλίων το πως οι Ευρωπαίοι ήθελαν να βάλουν στο χέρι το νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής και δη τον ελληνικό χώρο..
-Πόσοι ξέρουν για τις λεηλασίες & τις σφαγές των Γαλατών τον 2ο αιώνα μ.χ.
-Πόσο ανώδυνα περνάει η Ρωμαική Περίοδος τη στιγμή που οι Ρωμαίοι ερήμωναν και ξερίζωναν ολόκληρους πληθυσμούς οδηγώντας τους είτε σε άλλες πόλεις (Νικόπολη) είτε στην αιχμαλωσία;
-Ποιος μπορεί να παραβλέψει την εποχή των Σταυροφοριών (1204-1453) που χαρακτηριστικά αποτυπώνονταν μέσα από τα ανθελληνικά σχόλια του Φράγκου κατά πάσα πιθανότητα ανώνυμου συγγραφέα του “Χρονικού του Μορέως”;
-Ποια εντύπωση προκαλεί η περίφημη φράση του μεγάλου δούκα Λουκά Νοταρά, (1438 – 1439,): «είναι προτιμότερο να δω να κυριαρχεί στην αγορά της Πόλης το φακιόλι (τουρμπάνι) των Τούρκων παρά η καλύπτρα των Λατίνων».
-Για το Μοροζίνι και τη καταστροφή της Ακροπόλεως των Αθηνών το 1687; Και αυτό στα ψηλά;
Τριετής κατοχή Αγγλογάλλων στο Πειραία και βομβαρδισμοι ( 1854-1857)..
— K᾿ ἐγώ, σκουλήκι ἀγνώριστο, ὁ Τζώρτζης ὁ Γρατζιάνος,
ἀφέντης σου παντοτινός, τύραγνος, ἄρχοντάς σου.

…….

μὲ τὴ σφεντόνα πωὕρανε. Ὕστερα μὲ τὴ σκούλη,
ἀρχίσαν, τοῦ κοντόσπαθου, ἀργὰ νὰ πελεκᾶνε
τ᾿ ἀντρειωμένα δάχτυλα καὶ νὰ περιγελᾶνε

Φωτεινός Αριστοτέλη Βαλαωρίτη

-Η εγκατάλειψη και η κατακρύμνηση των απεγνωσμένων Μικρασιατών από τα “συμμαχικά” καράβια, που αναζητούσαν έξοδο ζωής από την αγριότητα του τουρκικού όχλου;
– Ευαγόρας Παλλικαρίδης: Απηγχονίσθη από τις Αγγλικές δυνάμεις κατοχής της Κύπρου.
Τα παραπάνω ( και άλλα πολλά) έχουμε να αντιπαραθέσουμε στην ιστορική μας μνήμη σε καιρούς που τα ειρωνικά σχόλια του Ευρωπαικού & Διεθνή Τύπου είναι στο αποκορύφωμα τους.
Όμως για να είμαστε ξεκάθαροι:
Δεν συγκρίνεται η Δύση με Οθωμανούς η αν θέλετε με το ανεπανάληπτα αρνητικό φαινόμενο στην ιστορία της Ναζιστικής Γερμανίας και Κατοχής.
Ούτε συγκρίνεται με τα “αδέλφια” μας τους Ρώσους που ποτέ δεν μας θεώρησαν ζωτικό τους χώρο και πάντα μας έσπρωχναν σε επαναστάσεις ( Ορλωφικά) και μόλις βλέπαν τα δύσκολα μας άφηναν στο έλεος του εχθρού..
Ούτε συγκρίνεται με την ανερχόμενη και αυταρχική Κίνα, στην οποία η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
Όμως “υπό την έννοιαν αυτήν ΔΕΝ ανήκομεν εις την Δύσην, πάνω από όλα η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Και για να το πούμε αυτό πρέπει να έχουμε προπάντων ιστορική μνήμη. Για να κρατάμε τις ανάλογες αποστάσεις και κυρίως ως λαός να μην μασάμε..
Γιατί δεν φταίμε μόνο εμείς η τα λαμόγια που τρώνε το δημόσιο χρήμα..Φταίνε και λίγο οι δανειστές μας. Λέτε να μην το ξέρανε; Απλά δεν τους ” χάλαγε” τώρα να έχουν άλλοθι..
Δυστυχώς για αυτούς έχουμε ως χώρα και ως κράτος τεράστια αντισώματα αυτοσυντήρησης.
Και θα τα καταφέρουμε αργά η γρήγορα..
Βασιλιάς Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.