Τρίτη, Ιούλιος 23, 2019

Αναβάλλονται μεταγγίσεις ασθενών με θαλασσαιμία λόγω έλλειψης σε αίμα.

thalaso

Επιστολη  Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων προς Αρμόδιο Υπουργό

Έκκληση προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που υπάρχει με την έλλειψη αίματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η βοήθεια»  απευθύνει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Επιβάλλεται η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων  , των Συλλόγων  καθώς και των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να οργανωθούν άμεσα εθελοντικές αιμοδοσίες.

 

Η επιστολή επισυνάπτεται.

«Αναβάλλονται μεταγγίσεις ασθενών με θαλασσαιμία λόγω έλλειψης σε αίμα.

Λήψη μέτρων προστασίας ΤΩΡΑ!»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι   μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).  Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση , η οποία έχει την ευθύνη στην Περιφέρεια της για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

Με την παρούσα επιστολή θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει και στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» όπου αναβάλλονται μεταγγίσεις σε ασθενείς με θαλασσαιμία λόγω ελλείψεων σε αίμα. Σύμφωνα με καταγγελίες του Αχαϊκού Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Πάτρας οι ποσότητες αίματος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της  Πάτρας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι μεταγγίσεις. Πρόκειται περί δραματικής έλλειψης αποθεμάτων αίματος που  είναι απολύτως απαραίτητο για την θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών αυτών. Η βασική θεραπεία της θαλασσαιμίας είναι οι μεταγγίσεις αίματος που γίνονται κατά μέσο όρο  κάθε  15 ημέρες.  Ως εκ τούτου οι ζωές των ασθενών βρίσκονται σε κίνδυνο. Τα  ψυγεία του Νοσοκομείου έχουν αδειάσει από αίματα.

Η εθελοντική αιμοδοσία, αποτελεί κορυφαία πράξη αλτρουισμού και αγάπης αλλά οι καθημερινές δυσκολίες και τα προβλήματα – ακόμα και διαβίωσης- που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες σε αυτή την δύσκολή εποχή, μοιραία βάζουν τον εθελοντισμό σε 2η και 3η μοίρα. Έτσι ο αριθμός των εθελοντών που παλαιότερα απευθύνονταν εκούσια στο Νοσοκομείο για να αιμοδοτήσει έχει μειωθεί δραματικά. Ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών, από αυτούς που  επιδιώκουν να αιμοδοτήσουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα  αποκλείονται λόγω υψηλής πίεσης, χαμηλού αιματοκρίτη ή άλλων περιστασιακών προβλημάτων υγείας, συνέπεια κυρίως της αγχώδους ζωής και της κακής διατροφής.

Επιπλέον  λόγω κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που απευθύνονται για παροχή υπηρεσιών υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο γι’ αυτό και οι λιγοστές μονάδες αίματος έχουν εξαφανιστεί.

Οι πάσχοντες από θαλασσαιμία κατήγγειλαν ότι κινδυνεύει  η ζωή τους. .

Παρακαλούμε όπως παρέμβετε άμεσα στην επίλυση του προαναφερόμενου προβλήματος.

Αναμένοντας στις θετικές σας ενέργειες.

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος                                                                                           Η Γεν. Γραμματέας

                                                                Χαροκόπος Αντώνης                                                                                Παναγοπούλου Βασιλική

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.