Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Αναβαθμίστηκε παρά τη «σφαγή» υφυπουργών

Σημαντικές αρμοδιότητες

Η βραδιά για τον Θάνο Μωραΐτη δεν ήταν τόσο μακριά. Πολλοί υπουργοί ενημερώθηκαν για τη θέση τους στον ανασχηματισμό ακόμη και στις 4 τα ξημερώματα, άλλοι το πρωί. Το τηλέφωνο του αιτωλοακαρνάνα πολιτικού χτύπησε κατά τις 2 (όπως και άλλων υφυπουργών) . Ενημερώθηκε για την μετακίνησή του από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η θέση του στο κυβερνητικό σχήμα πάντως είχε «κλειδώσει» από νωρίς το απόγευμα.
Κατά τους πολιτικούς αναλυτές πρόκειται για σαφή αναβάθμιση. Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και Ανταγωνιστικότητας θα έχει πλέον και τον τομέα της Ναυτιλίας και υπουργό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κρίσιμες δηλαδή αρμοδιότητες (στο οικονομικό πεδίο) σε αυτή τη συγκυρία μεταξύ αυτών και τη διαχείριση του ΕΣΠΑ και οι αρμοδιότητες της Βιομηχανίας και του Εμπορίου. Κάποια απο αυτές θα έίναι στην ευθύνη του.
Είθισται, ο εκπρόσωπος στο κυβερνητικό σχήμα να αντιμετωπίζεται και ως «προστάτης του νομού». Δεν είναι πλέον αυτό το διακύβευμα. Το ζητούμενο είναι συνολικά η νέα Κυβέρνηση να πετύχει όπου απέτυχε η χθεσινή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.