Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Αναβολή στα διαβατήρια…

mitropoulos_katrougalos_533_355

Αγωνία πραγματική χτες το απόγευμα, αγωνία που δεν άφηνε τον γράφοντα να σταθεί. Περίμενε ένα υπουργείο να δει αν θα έμενε στα ίδια χέρια ή θα άλλαζε. Αν άλλαζε ήταν όλα σχεδιασμένα. Χαρτιά για διαβατήριο και παρακάλια σε κάτι μακρινούς συγγενείς στην Αυστραλία. Πρόσκληση για «επίσκεψη» τέσσερα άτομα, ευχαριστώ. Διότι η δραχμή και οι τρεις μέρες που περνάς με έναν μισθό σημερινό, έχοντάς την, πες πως αντέχονται κι ας πρέπει να ακούς τον διασκεδαστή του Σόιμπλε, τον Βαρουφάκη να λέει ότι το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει(!). Αυτό που δεν αντέχεται είναι η κυριαρχία των «μάγκηδων» στο δρόμο κα πάλι λόγω δειλίας.

Έτσι, μόλις άκουσε η αφεντιά μας ότι ο Πανούσης έμεινε στο Προστασίας του Πολίτη ανέβαλε και την όλη διαδικασία. Θα το παλέψουμε λίγους μήνες ακόμα. Δεν πέρασε κάτι πολεμοχαρών νεολαίων το γινάτι, μειοψηφικών αλλά φωνακλάδικων, που ζητούσαν την απομάκρυνσή του για να έχουμε ξανά από Δευτέρα τις γνωστές παγκόσμιες μαζώξεις για καταστροφές σε πόλεις και πανεπιστήμια.(σ.σ. είναι αξιοπερίεργο ότι σε έρευνα σημερινή για το πόσοι θέλουν ρήξη με όλη τη γη και δραχμή μόνο ένα 17% των φοιτητών επιθυμεί κάτι τέτοιο). Καλό νέο. Φυσικά και θα υπάρξουν διαμαρτυρίες και διαπάλη σε πολλά μέτωπα αλλά απέναντι δεν θα είναι ένας Πάκης ή κάποιος παρόμοιος να κοιτάζει σαν χάνος να καίγεται ο τόπος από 40 εθνικότητες διαφορετικές…

Μας τρομάξατε ρε παιδιά όμως με τις φωτιές. Μόλις τις είδαμε ξέραμε ποιον είχαν στόχο και το μόνο που μας λείανε την αδημονία για να μην γίνει ο εφιάλτης μας πραγματικότητα ήταν το κράξιμο που έφαγε ο Λαφαζάνης. Διότι έρχεται η μέρα που δεν έχεις πια την αποκλειστικότητα της ψυχοπονιάς. Ειδικά αν σε δει ο κόσμος να προσπαθείς να το παίξεις εκ του ασφαλούς αριστερός κι επαναστάτης, πλέον δεν σε ανέχεται.

Χτες λοιπόν ακούσαμε και μάθαμε πολλά. Οι πληροφορίες λένε ότι η μεγάλη πλειοψηφία της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ εδώ στα μέρη μας είναι με την κυβέρνηση. Αντίθετα κάποια άλλα στελέχη δεν είναι και δεν πρέπει να νιώθουν και πολύ καλά με την πρώτη έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών που δίνει 45% στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από όλα αυτά τα πρόσφατα. Ήταν εκείνα που το περασμένο Σαββατοκύριακο έλεγαν «καλή είναι κι η δραχμή, υπάρχει σχέδιο».

Βέβαια έχουμε και τις τερατογενέσεις. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις χτες άκουσα πολίτες να λένε ότι « ο Τσίπρας τελείωσε και δεν θα μπει στη Βουλή γιατί μας πρόδωσε». Αλλά και οι δύο  δεν πιάνονται. Η μία ήταν άτομο που στην πορεία μου είπε ότι θα ψηφίσει Χ.Α. και η άλλη υπάλληλος εταιρίας που έπρεπε να έχει αποκοπεί από τον πατερούλη- Δημόσιο από το πρώτο Μνημόνιο ακόμα! Αλλά είναι όλοι κανονικά στη θέση τους, όλως περιέργως…

Για πολύ μακριά πάντως δεν είναι το σχήμα που είδαμε. Αντίθετα από πολλούς στον ανασχηματισμό δεν μου έκανε εντύπωση ο Χαϊκάλης, που μόλις δουν το βιογραφικό του θα μας κόψουν τα 7,2 δις που πήραμε και που ήδη έκανε δήλωση του στυλ «παρέλαβα μια καυτή πατάτα και θα κοιτάξω μήπως τη δροσίσω»! Δεν απόρησα καν με την παραμονή της κυρίας Τασίας. Αυτό που μου έκοψε τα φτερά είναι η σημειολογία της θέσης του Κατρούγκαλου! Ποιον άλλον να βάλεις για να μην γίνει τίποτε από όσα συμφώνησες στα εργασιακά, αν όχι κάποιον που έκανε επάγγελμα το να μην αλλάξει  τίποτε σ’ αυτά;  Ήδη δήλωσε ότι «ακόμα διαπραγματευόμαστε» και ότι ο ίδιος θα είναι, ως αριστερός, «με εκείνους που θα διαδηλώνουν και θα κάνουν πορείες»!  Ανάθεμα κι αν κατάλαβε τίποτε.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.