Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Αναβολή στη δίκη Μπαρμπαρούση

dikastirio-mesologgiΑναβολή, με νέα εκδίκαση να ορίζεται για τον Νοέμβριο, πήρε η δίκη 11 στελεχών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κ. Μπαρμπαρούσης.Οι 11 βαρύνονταν με κατηγορίες όπως αντιποίηση αρχής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας για τα επεισόδια που προκάλεσαν πριν ένα περίπου χρόνο, Σεπτέμβριο του 2012, στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου όπου προκάλεσαν φθορές σε πάγκους αφρικανών μικροπωλητών.

Οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο του Μεσολογγίου ωστόσο  η δίκη πήρε αναβολή λόγω κωλύματος να παραστεί συνηγόρου ενός εκ των κατηγορούμενων.  

Ειδικά για τον βουλευτή της Χ.Α. το κατηγορητήριο, που είχε συνταχθεί στις αρχές του 2013 από τον Εισαγγελέα Μεσολογγίου (όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) αναφέρει ότι «ο πρώτος των κατηγορουμένων (Κώστας Μπαρμπαρούσης) με πρόθεση προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν τις άδικες πράξεις που διέπραξαν και συγκεκριμένα κατά τον άνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, ενώ ήταν επικεφαλής των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του και υπό την ιδιότητά του ως βουλευτού της Χρυσής Αυγής, με πειθώ και την επίκληση της πολιτικής του ιδιότητας έπεισε αυτούς να προβούν στην τέλεση α) του εγκλήματος της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, που περιγράφεται πιο πάνω υπό το στοιχείο Β του παρόντος, και β) του εγκλήματος της παράνομης βίας από κοινού, όπως περιγράφεται πιο πάνω υπό το στοιχείο Γ του παρόντος. Ο πρώτος των κατηγορουμένων (Κώστας Μπαρμπαρούσης), δημόσια, προφορικά, εκ προθέσεως, προέτρεψε σε πράξεις και ενέργειες δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους. Συγκεκριμένα, κατά τον άνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, προφορικά προέτρεψε τους συγκατηγορουμένους του, με λόγια, να εκδιώξουν μικροπωλητές από τη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου και να αναποδογυρίσουν τους πάγκους τους καταστρέφοντας και τα εκτιθέμενα προς πώληση προϊόντα, μόνο για τον λόγο ότι αυτοί ήταν έγχρωμοι αλλοδαποί, αφρικανικής καταγωγής».

Επίσης οι κατηγορούμενο κατηγορούνται πως « συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση, η οποία επιδιώκει οργανωμένες δραστηριότητες κάθε μορφής που κατατείνουν σε φυλετικές διακρίσεις και συγκεκριμένα κατά τον άνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο συνέστησαν ομάδα με δραστηριότητα συνιστάμενη στην άσκηση βίας, με τη βίαιη εκδίωξή τους από τη λαϊκή αγορά και την καταστροφή των πάγκων τους, κατά των αναφερθέντων εγχρώμων αλλοδαπών, αφρικανικής καταγωγής, μικροπωλητών, με μόνο λόγο τη φυλετική τους καταγωγή, η οποία δραστηριότητα κατατείνει σε φυλετικές διακρίσεις».

Θυμίζουμε πως η ενέργεια αυτή τότε είχε ξεσηκώσει σάλο ενώ τις ίδιες ημέρες σημειώθηκαν αντίστοιχα περιστατικά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στο Μεσολόγγι σήμερα το πρωί έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν και ελάχιστοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.