Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναβολή στη συζήτηση του ισολογισμού που όμως δεν αλλάζει!

Αναβολή στη συζήτηση του ισολογισμού που όμως δεν αλλάζει!

DSCN2909Μια απόφαση που δεν έχει ξαναπαρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου, υπήρξε στην σημερινή πρώτη τακτική συνεδρίαση του σώματος  όταν και αποφασίστηκε αναβολή της συζήτησης και της ψηφοφορίας επ’ αυτού. Αυτό έγινε μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Παπαναστασίου να επιστραφεί ο ισολογισμός  και να αναμορφωθεί με βάση τις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών. Ο λόγος σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου είναι οι πολλές ασάφειες και η με επιφύλαξη τελική υπογραφή του ισολογισμού από τον ορκωτό λογιστή κ. Στραβοδήμο που τον παρουσίασε στο σώμα. Για παράδειγμα ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε περιπτώσει στις οποίες οι ορκωτοί λογιστές δήλωναν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν εκτίμηση των οφειλών του δήμου που αφορούν σε τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος του από ιδιώτες, λόγω μη παρουσίασης των στοιχείων από τις υπηρεσίες του δήμου.

DSCN2911Το περίεργο όμως είναι ότι ο αρμόδιος ορκωτός λογιστής ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αναμορφωθεί ο ισολογισμός καθώς το σύστημα επί των στοιχείων του έχει κλειδώσει και άρα στην επόμενη συνεδρίαση που ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή θα ξανασυζητηθεί ακριβώς ο ίδιος ισολογισμός! Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο, δε, ήταν πως παρά την πρόταση του κ. Παπαναστασίου και την ψηφοφορία που την επικύρωσε, η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι να πάρει τον λόγο κάποια στιγμή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Μπεσίνης και να παρακαλέσει(επικαλούμενος την κόπωση όλων) να επικεντρωθούν στην ψηφοφορία μια και όλα όσα συζητιόταν ήταν άνευ σημασίας από τη στιγμή που θα περνούσε η αναβολή!

Στο όλο θέμα δεν έφερε αντίρρηση και η πλευρά Μοσχολιού μια και πιθανότατα θεώρησε ότι έτσι αναδεικνυόταν ότι η πρόταση αυτή ήταν τουλάχιστον …πρωτοφανής.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Μοσχολιός χρειάστηκε να υπερασπιστεί τον ισολογισμό διότι ανήκει στη δική του παράταξη παρά το ότι σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορούσε να τον φέρει αυτή προς ψήφιση ενώ είχε αλλάξει η δημοτική αρχή λόγω αποτελέσματος εκλογών! Κι όχι μόνο αυτό αλλά έληγε σήμερα και η προθεσμία των δύο μηνών από τις 29 Ιουλίου που επικυρώθηκε ο ισολογισμός από τις υπηρεσίες του δήμου. Σημειωτέον πως  θα ξανασυζητηθεί την Παρασκευή, με μια παράταση που δίνει ο νόμος μόλις 4 ημερών για την οποία οι πιο πολλοί σύμβουλοι αναρωτιόνταν αν ισχύει.

Στην σχεδόν… αχρείαστη μία ώρα αγορεύσεων που προηγήθηκε της ψηφοφορίας υπήρξε σωρεία ερωτήσεων προς τον κ. Στραβοδήμο ειδικά από τον κ. Τραπεζιώτη και σωρεία απαντήσεων από τον κ. Μοσχολιό. Οι κ. κ. Παπανικολάου και Μερμιγκης προτίμησαν να βάλουν το θέμα του ισολογισμού στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και τον Καλλικράτη, με τον δεύτερο να επιμένει και στην διαδικασία που έδινε στους συμβούλους ελάχιστες μέρες να μελετήσουν ογκώδεις φακέλους με τεχνικά θέματα. Πάντως ο κ. Παπαναστασίου εξήγησε ότι δεν κίνησε την όλη διαδικασία για να δείξει ότι παρέλαβε «καμένη γη» αλλά γιατί δεν ξέρει ακόμα τι παραλαμβάνει, όπως είπε, δίνοντας το παράδειγμα ότι ο δήμος μπορεί, σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, μόνο μέχρι 400 χιλιάδες ευρώ το χρόνο να εξοφλεί προς τρίτους.

DSCN2896 DSCN2897 DSCN2901 DSCN2909  DSCN2917 DSCN2918 DSCN2919 DSCN2924 DSCN2925 DSCN2926 IMG_2402 IMG_2404 IMG_2408 IMG_2410 IMG_2413

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.