Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Αναγνωστόπουλος προς Κουρουμπλή: λάβετε μέτρα για τα Κέντρα Υγείας

Αναγνωστόπουλος προς Κουρουμπλή: λάβετε μέτρα για τα Κέντρα Υγείας

imgresΑνοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή απέστειλε ο Διευθυντής του Κ.Υ. Αιτωλικού κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, με την οποία του επισημαίνει επισημάνω τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχουν ανακύψει με την λειτουργία του ΠΕΔΥ, ενώ παράλληλα του ζητά να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας.

Η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιστολή θέλω να σας επισημάνω τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχουν ανακύψει με την λειτουργία του ΠΕΔΥ. Βασικότερο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη υλικών (αναλώσιμα είδη) που καθιστά την εργασία μας αναποτελεσματική, δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Επίσης, η έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού που θέτει σε άμεσο κίνδυνο ζωές συνανθρώπων μας. Τέλος, οι ελλείψεις σε προσωπικό, την οποία πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε επισημάνει, που έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση των μονάδων υγείας και των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν.

Η αποτελεσματική λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας προϋποθέτει και ένα αποτελεσματικό Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν, να λάβετε άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, καθώς αυτά αποτελούν τον πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού

Ιωάννης Αναγνωστόπουλος

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.