Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Αναζητείται λύση για να μην ανακληθούν οι άδειες σε 34 καφέ

Αναζητείται λύση για να μην ανακληθούν οι άδειες σε 34 καφέ

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγες μέρες, μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο Ινστιτούτο Καταναλωτών της περιοχής σχετικά με τη λειτουργία πολλών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται ως καφέ- μπαρ, ανέλαβε να αποτιμήσει την κατάσταση η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας και προέβη σε εκτεταμένος ελέγχους. Από αυτούς προέκυψε ότι 34 καταστήματα είχαν παραβάσεις που αφορούσαν τόσο στη μουσική-κατά κανόνα δεν είχαν κλειστή την πόρτα του καταστήματος και ακουγόταν η μουσική στον περιβάλλοντα χώρο-όσο και στα τραπεζοκαθίσματα που διέθεταν. Εδώ να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα υπάρχουν δύο ειδών παραβάσεις: Η μια αφορά το αν έχεις “επεκτείνει” το χώρο σου σε σημεία όπου δεν έχεις άδεια και η άλλη στο αν εκεί όπου έχεις άδεια, βρίσκονται οι καρέκλες και τα τραπέζια που αναφέρει ο νόμος.

Οι καταστηματάρχες, στους οποίους η Δ.Υ. βεβαίωσε παραβάσεις,έλαβαν ειδοποίηση που έκανε λόγο για “ανάκληση άδειας” και όπως είναι φυσικό, εν μέσω κρίσης, πανικοβλήθηκαν αναζητώντας νομική βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, του agrinionews.gr τα πράγματα δεν είναι τόσο τελεσίδικα και γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί λύση και από το δήμο Αγρινίου που θα καλούνταν να εκτελέσει μια τέτοια απόφαση. Επειδή λοιπόν πρόκειται για Πράξη Διοικητικού Χαρακτήρα ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να απολογηθεί και να εξηγήσει τις θέσεις του.

Ο δήμος, λοιπόν, μέσω της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προέβη σε δυο κινήσεις που ίσως δώσουν λύση ώστε να μην μπουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σε περιπέτεια. Πρώτα κάλεσε τον σύλλογο των καταστηματαρχών του κλάδου για ενημέρωση και δεύτερον ζήτησε από τον κάθε ένα από τους 34 ενδιαφερόμενους να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση ότι το κατάστημά του θα επανέλθει στην καθορισμένη από το νόμο κατάσταση. Ο δήμος στη συνέχεια προτίθεται να διαβιβάσει αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις στη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας και εκείνη να διενεργήσει εκ νέου έλεγχο για να δει αν έχουν συμμορφωθεί τα καταστήματα. Από κει και πέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πιθανότατα να βρεθεί η λύση και να μην προστεθεί άλλος ένας βραχνάς στην όποια δραστηριότητα έχει ακόμα η πόλη.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.