Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Αναζητούνται βουλευτές και πολιτικοί

 

kiali

Τι είναι αυτό που λείπει από τον πολιτικό λόγο λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος των διαπραγματεύσεων; Μα οι λαλίστατοι τοπικοί πολιτικοί. Έχουν πατήσει εξαφάνιση όλοι. Και οι εκλεγμένοι και οι μη.Οι μόνοι που ακούγονται με σθεναρή φωνή-κι αυτοί μόνο αν ανήκουν σε καμιά εσωτερική κομματική μειοψηφία, εκτός των εξωκοινοβουλευτικών, ασφαλώς-είναι οι εραστές της δραχμής και της εξόδου από την Ε.Ε.

Αυτοί, ναι, έχουν συνέπεια. Όχι μόνο πιστεύουν ότι δικαιώνονται σε όσα έχουν κατά καιρούς πει, αλλά κι ότι ο κόσμος ετοιμάζεται να πάρει πάλι μια στροφή και για κάπου να “κινήσει”.

Αλλά δεν μιλάμε γ’ αυτούς. Οι βουλευτές και οι αυτοδιοικητικοί των κομμάτων που αντιπροσωπεύουν αυτό το 75% περίπου που λέει ότι θέλει συμμετοχή στην Ευρώπη και το ευρώ, που ακριβώς είναι. Κυβερνητικοί και μη. Ναι, από το απόγευμα ή και από αύριο θα μας δώσουν τα φώτα τους με δηλώσεις και δελτία.

Εδώ και μέρες όμως κρατάνε την αναπνοή τους περιμένοντας σήμερα το μεσημέρι να δουν που θα πάει το θέμα. Να μας πουν οι δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι “φύγαμε με ψηλά το κεφάλι από τις διαπραγματεύσεις” ή ότι “πήραμε ότι ήταν δυνατόν περισσότερο σε σκληρές συνθήκες”. Αλήθεια δεν είναι πλέον μειοδότης όποιος κάθεται με τους δανειστές και του σβήνουν με κόκκινο στυλό τις σημειώσεις του λες και είναι κανένας μαθητής;

Αμ, οι άλλοι; Λύσσαξε η ΝΔ από χτες μπας και πέσει η κυβέρνηση και βγει καμιά άλλη εθνικής ενότητας. Δεν μπόρεσε καν να δει ότι στο θέμα της ιθαγένειας συντάχτηκε με τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή(το ΚΚΕ δήλωσε κι έτσι και γιουβέτσι, δηλαδή “παρών”). Πολύ ευρωπαϊκή και φιλελεύθερη προσέγγιση.

Λύσσαξε και για τις ελληνικές προτάσεις που ήταν λέει σκληρές αλλά τώρα που άλλαξε το τροπάριο βλέπει πως ίσως και να ήταν σωτηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έγιναν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις, αφού και πάλι μπορεί να το γυρίσουμε όλοι μαζί στη φουστανελάτη διαπραγμάτευση. Τόσο κοντόφθαλμα τα βλέπουν.

Βασικά όλοι μαζί κρατάνε την αναπνοή τους.

Ξέρουν ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας τελειώνουν αυτά που χρόνια ήξεραν ακόμα κι εκείνοι που το παίζουν εκτός συστήματος. Σε περίπτωση αληθινής χρεοκοπίας δεν κόβονται μόνο δραχμές και φουσκώνουμε περηφάνια. Παύουν και οι χρηματοδοτήσεις στα κόμματα. Παύουν τα προγράμματα και τα ΕΣΠΑ. Παύουν οι συνδικαλιστικοί πόροι. Παύει ο κόσμος που έφτιαξαν. Ίσως να είναι κι αναπόφευκτο πια…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. ακης ροδιτης

  Ο Σαμαράς φίλε Γ.Σ. είχε εξασφαλίσει λήξη του Μνημονίου και έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων για την μείωση του χρέους, με στόχο πλεόνασμα 3% και κόστος δημοσιονομικά μέτρα περίπου 1.5 δις Ευρώ. Είχε ήδη επίσης κατοχυρώσει τον μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά και στην εστίαση. Είχε αναστρέψει το ρεύμα της ύφεσης και φαίνονταν τα πρώτα σημάδια για καθαρή αύξηση των ενεργών εργαζόμενων πράγμα καθόλου μικρό, όταν η τάση ήταν αντίθετη για 10 περίπου χρόνια. Είχε περιορίσει τους μπαχαλάκηδες στο κλουβί τους και είχε σταματήσει το ρεύμα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης. Τούτος ο απίθανος λεβέντης και η κομπανία του πέτυχαν χτυπώντας τα νταούλια και τους ζουρνάδες, να απαιτούνται πλέον μέτρα κοντά στα 8 δις, με στόχο μόλις 1% πλεόνασμα και πάλι να μην είναι αρκετά’ και όσο για την συζήτηση για το χρέος, να αναβληθεί επ’ αόριστον με τις καλύτερες ευχές των δανειστών… Και έχεις και τον υπέροχο κο Σκουρλέτη να δηλώνει σαν μέγιστη επιτυχία της διαπραγμάτευσης την επαναφορά του καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή ξανά απόδοση ισχύος σε μια δράκα άχρηστων συνδικαλιστών, που εκπροσωπώντας ποσοστά 5 ως 10 % των εργαζόμενων του κλάδου τους κρατούσαν ομήρους στις ορέξεις τους τόσο τους υπόλοιπους όσο και τους εργοδότες. Επιμένω εδώ και μήνες, ότι αυτή “η αριστερά του τίποτα” εξ αρχής δεν ενδιαφερόταν ούτε στο ελάχιστο για μισθούς, συντάξεις και άλλα τέτοια εντυπωσιακά. Όλος της ο πόνος ήταν και είναι για την εξυπηρέτηση των συνδικαλιστών – κυρίως ΠΑΣΟΚικής προέλευσης – και για την διασφάλιση αρκετής ευελιξίας στην διαχείριση δημόσιου χρήματος, ώστε να πληρώσει με άχρηστες “επενδύσεις” το παρασιτικό κεφάλαιο’ δηλαδή να εξοφλήσει τους δύο άξονες δυνάμεων που χάρισαν την εξουσία στην ίδια και τον Τσιπραφέντη της. Εκεί είναι και η διαφορά μεταξύ του πλεονάσματος 3% που επεδίωκε η προηγούμενη κυβέρνηση και του 1% που χαιρετίζει σαν αντιυφεσιακή επιτυχία ο αγγλόφωνος κος Τσακαλώτος: Το δικαίωμα δηλαδή στην συνέχιση της σπατάλης! Όλη η φασαρία λοιπόν, όλος ο πόλεμος και το κακό, έγινε ακριβώς επειδή αν η προηγούμενη κυβέρνηση ολοκλήρωνε την θητεία της θα φαίνονταν τα αποτελέσματα με υλικό και άμεσο τρόπο στον μέσο Έλληνα. Και τότε η ροζ αριστερά και το μερίδιο του ΠΑνελλήνιου ΣΟΚ που μετέφερε σε αυτήν το “Θείον Βρέφος”, δεν θα έβλεπαν κυβέρνηση ούτε με το τηλεσκόπιο του Πάλομαρ…
  Αλλά είπαμε. “Κωλοδεξιά” να μην κυβερνάει και ας είναι όποιος να’ ναι!!!

 2. veeeev

  Επίσης ο Σαμαράς είχε εξαγγείλει ζάπεια και wifi, και φυσικά αυτά τα κατέστρεψε ο Τσίπρας…
  Κύριε Ροδίτη, οι παρωπίδες θέλουν λίγο άνοιγμα, να βλέπετε λίγο παραπέρα…

 3. ακης ροδιτης

  Κυρία/κύριε “veeeev” θα εννοείτε τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ απο τον Ιούνιο 2012 εως τον Ιανουάριο του 2015 και καλό είναι να τα συνοψίσουμε για να μην επαναληφθούν απο την νεα κυβερνηση :

  1ο Λαθος : παρέλαβε ανεργία 25,1% και την παρέδωσε 25,7% . Δεν κατάφερε σε δυομιση χρονια να την επαναφέρει στο 8% .

  2ο Λαθος : παρέλαβε σωρευτική υφεςη 21,3% απο το 2008 εως το 2012 και δεν κατάφερε να δημιουργησει αναπτυξη 21,3 % μεςα σε δυόμιςυ χρόνια για να την καλύψει . Το 2014 καταφερε αναπτυξη μόνο 0,6% .

  3ο Λαθος : παρέλαβε συνολικό έλλειμα 9,4% το 2012 και δεν το μηδένισε μεςα σε δυομιςυ χρονια αλλα μόλις που το κατέβασε στο 4,5%, κοντά στο όριο του Μααστριχτ, το 2014 .

  Γίαυτά τα λαθη και τους στόχους που δεν πετύχε η ΝΔ έχασε τις εκλογες δυόμιση χρονια μετα την εκλογή στις 25/1/2015 Προφανως το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έπεισε το εκλογικό σώμα οτι θα πετύχει αυτους τους στόχους σε λιγοτερο απο δυόμιση χρόνια …

  Αναμένεται απο την νέα κυβέρνηση (αν βγάλει τον μήνα) η οποία ξεκινησε( πρίνα τα κάνει σκατά) με πολύ καλύτερους όρους σπο τους όρους που ξεκινησε η ΝΔ τον Μάιο του 2012 να πετύχει τους τρεις αυτους στόχους εντος δυομιση ετων . Δηλαδη πριν τον Ιούνιο 2017 . Για υπενθύμιση επαναλαμβάνω οτι οι στοχοι αυτοί ειναι:
  1.- Αυξηση του ΑΕΠ απο 0,6% σε 21,5%
  2.- Μείωση της ανεργιας κατα 17,1% στο 8%
  3.- Μειωση του έλλείματος απο 9,4% στο
  ♥%.

 4. Καμιά λήθη

  Αγρινιωτες σε λιγο καιρο που θα φορτωνουν το Πανεπιστημιο στα containers, ίσως ξυπνησετε, αλλα θα ειναι αργα.
  Εσεις κοιμαστε, αλλα η Πατρα δουλευει.

  Ο Παπαναστασιου περιμενει τηλεφωνο απο τον Μπαλτα να του κλεισει ραντεβου.
  Α ξεχασα, υποσχεθηκε και μια επιτροπη ‘ανενδοτου’ αγωνα….

  ΝΤΡΟΠΗ!

  Τετοιος εμπαιγμος, τετοια απαθεια.
  Και απο την προηγουμενη δημοτικη αρχη Μοσχολιου, αλλα και απο την τωρινη.
  Λογια, λογια, και ουσια 0.

  Τελικα τα Πανεπιστημια, τα εχουν οι περιοχες που τα αξιζουν.
  Εκει που ξερουν να διεκδικουν, και να τα προστατευουν.

  Στο Αγρινιο, αξιζει να εχει μονο βουλκανιζατερ, γεωργικα μηχανηματα, και στάνες.

 5. veeeev

  Πολύ λίγα περιμένω από την νέα κυβέρνηση, όπως άλλωστε λίγα περίμενα και από τις προηγούμενες και έπεσα μέσα.
  Αλλά αν πιστεύεις οτι η κυβέρνησή σου έχασε τις εκλογές επειδή δεν πέτυχε στόχους, πέφτεις πολύ έξω…
  Λυπάμαι που δεν έχω το χρόνο ψάξω να βρώ κι εγώ νούμερα και ποσοστά και να τα επαληθεύσω, αλλά σίγουρα υπάρχουν και αποδεικνύουν την λάθος πολιτική που ακολουθήθηκε στη χώρα μας.
  Όπως ανέφερα, δεν περιμένω κάτι από τον Τσίπρα, αλλά περίμενε 2μιση χρόνια να τα συγκρίνουμε παρέα για να είσαι σωστός!

 6. ακης ροδιτης

  Κυρία/κύριε “veeeev” εγώ απο την άλλη λυπάμαι που τα ίδια “νούμερα και τα ποσοστά” που δεν έχετε χρόνο να ψάξετε να βρείτε τώρα δεν είχατε χρόνο να ψάξετε να βρείτε και πριν τις εκλογές και προσήλθατε στη κάλπη αδιάβαστος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.