Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ανακοίνωση ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας

Ανακοίνωση ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας
Η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για το τέλος παρεπιδημούντων που οι δήμοι αρνούνται να δεχτούν τη μείωσή του και που η κυβέρνηση μείωσε από 2% σε 0,50% ως μέτρο στήριξης της ανταγωνιστηκότητας των τουριστικών επιχειρήσεων στη συγκυρία της βαθιάς οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε.
Η υλοποίηση του μέτρου αυτού αποκαθιστά τη μακροχρόνια αδικία που υφίσταται ο ξενοδοχειακός κόσμος από την υπερφορολόγηση των εσόδων του και όχι των κερδών του.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι καταργείται θεσμοθετημένο τέλος υπέρ των ΟΤΑ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι μειώνεται η επιβάρυνση που επιβλήθηκε με νομοθετική πρόβλεψη (ν.339/1976) και είχε αρχικά δυνητικό χαρακτήρα εφαρμογής, για κάποιους ανεπτυγμένους τουριστικά Δήμους με ειδικό καθεστώς χαρακτηρισμού. Στη συνέχεια υπήρξε στρέβλωση που κατέληξε να επιβαρύνει επιλεκτικά συγκεκριμένη μόνο κατηγορία επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι εισπράττεται από τους πελάτες και οι ξενοδόχοι «απλώς» το αποδίδουν στους Δήμους όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι το «τέλος» που αποδίδεται στους ΟΤΑ υπολογίζεται επί των συνολικών ακαθαρίστων εισπράξεων των ξενοδοχείων και αναλογεί σε διπλή φορολογία στα καθαρά έσοδα τους
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι λειτουργεί ανταποδοτικά από τους Δήμους προς αποκλειστικό όφελος του τουρισμού(π.χ. προβολή-καθαριότητα).
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι το κύριο βάρος της προβολής έχει ανατεθεί και γίνεται σε κεντρικό επίπεδο από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και από τις Περιφέρειες. Όσο για τα τέλη καθαριότητας, τα ξενοδοχεία καταβάλουν (ανταποδοτικά) στους Δήμους αυτά που τους αναλογούν και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένα με αυθαίρετες αναπροσαρμογές και αυξήσεις κάθε χρόνο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι οι ΟΤΑ θα αντιμετωπίσουν σοβαρές απώλειες εσόδων από τη μείωση του συγκεκριμένου τέλους.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι η Κυβέρνηση αύξησε πρόσφατα, ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό, τα τέλη κυκλοφορίας για να αναπληρώσει τα «δήθεν χαμένα» έσοδά τους και όχι μόνο.

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.