Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ανακοίνωση Βαρεμένου για το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων

48df2642-ee94-4243-bc7d-9a652d10855aΜε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος, αναφέρεται σε δική του παρέμβαση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου  για το όριο ακατάσχετου στις επιδοτήσεις των αγροτών που έχουν χρέη προς το Δημόσιο , που σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού πρόκειται πιθανά να εφαρμοστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Βαρεμένου:

Όριο ακατάσχετου στις επιδοτήσεις των αγροτών που έχουν χρέη προς το Δημόσιο θα θεσπίσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Το θέμα είχε θέσει πρόσφατα στον κ. Αποστόλου, όπως και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, επισημαίνοντας τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις των κατασχέσεων στη δυνατότητα αρκετών αγροτών να συντηρηθούν και να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, και υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής του από την κυβέρνηση.

Πράγματι, στη συνέντευξη που έδωσε κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί κοινή υπουργική απόφαση που θα προστατεύει τις αγροτικές επιδοτήσεις από τις κατασχέσεις έναντι χρεών. Συγκεκριμένα, θα τεθούν όρια ακατάσχετου ως εξής:

  • Για επιδοτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ, θα μπορεί να κατασχεθεί μόνο το 10% του ποσού.
  • Για επιδοτήσεις μέχρι 10.000 ευρώ, θα μπορεί να κατασχεθεί μόνο το 20% του ποσού.
  • Και για επιδοτήσεις πάνω από 10.000 ευρώ, θα μπορεί να κατασχεθεί μόνο το 50% του ποσού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.