Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών

afisaΑνακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Μετά και τις τελευταίες εκλογές, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει την εφαρμογή του νέου, σκληρότερου Μνημονίου, το οποίο η ίδια συμφώνησε και ψήφισε στη Βουλή, με την στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, υλοποιώντας τα 2 προηγούμενα και τις οδηγίες της Ε.Ε. .

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια σχολεία και εμάς, τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση, να συνεχίζουμε την προσπάθεια να επιβιώσουμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, με την δουλειά να είναι διάλλειμα από την ανεργία. Φροντιστηριούχοι και σχολάρχες κάνουν σκωτσέζικο ντους στους εργαζόμενους τους με αφορμή το 23% ΦΠΑ και βάζουν κι άλλο μαχαίρι στους μισθούς και τα ωρομίσθια. Η έλλειψη σύμβασης στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης έχει διαμορφώσει συνθήκες γαλέρας. Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η νέα Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε το εργοδοτικό σωματείο, ορίζοντας ωρομίσθιο τα 5,40€, παρουσιάζεται ως παραχώρηση και αξιοποιείται στο πνεύμα της μείωσης των απαιτήσεων των εργαζομένων. Παράλληλα τα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τύπου voucher, χρηματοδοτούμενα από τα ΕΣΠΑ, χαρίζουν κυριολεκτικά τζάμπα εργαζόμενους στους εργοδότες και τους απαλλάσσουν από μισθολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις!

Όλοι οι εργαζόμενοι πια αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα δεν είναι προσωρινά αλλά μόνιμα και διαρκείας. Μας λένε ότι τα μέτρα-μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την ανάπτυξη. Η ανάπτυξη που υπόσχονται όμως έχει ως προϋπόθεση να ζούμε και να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, αυτή η ανάπτυξη δεν μας ωφελεί σε τίποτα εμάς και τα παιδιά μας.

Συνάδελφε σκέψου: τόσο καιρό οι εργαζόμενοι σκύβουν το κεφάλι με τη λογική του «να μη χάσω κι άλλα», «καλύτερα λιγότερα παρά να τα χάσω όλα» και στο τέλος χάνουμε πάντα περισσότερα.

Το Σ.Ι.Ε.Λ. Ν. Αιτ/νίας φτιάχτηκε για να μπορούμε ενωμένοι όλοι μαζί να διεκδικούμε το μισθό μας, τη δουλειά μας, τη ζωή που μας αξίζει. Κάθε συνάδελφος να συσπειρωθεί στο κλαδικό μας σωματείο, ανεξάρτητα από ειδικότητα και χώρο δουλειάς. Έλα μαζί μας, πες μας τη γνώμη σου για να οργανώσουμε μαζί την αντεπίθεσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς!

Τίποτα δεν τελείωσε! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Εμείς θα νικήσουμε!

ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ, ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ!

Να γυρίσουμε την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ηγεσιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΙΕΛΕ και να συμπορευτούμε με το ΠΑΜΕ. Η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ, με πλούσια ιστορία σύμπραξης με εργοδοσία και κυβέρνηση, ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την πάλη μας.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ, Η ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ!

Τίποτα δεν χαρίστηκε! Καμία κατάκτηση δεν δόθηκε από πάνω, ποτέ και πουθενά, από καμία κυβέρνηση. Κερδήθηκε μέσα από αγώνες και θυσίες των εργαζομένων. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

c85df58f9dd12dfe2d75a92f7d24bdac_L

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Ζαμπό και μπέϊκο

  Πρόκειται για κάλεσμα του ΠΑΜΕ και το σωματείο αυτό δεν είναι μοναδικό επειδή κατοικεί στο ΕΚΑ. Όποιος θέλει φτιάχνει άλλο σωματείο με περισσότερα μέλη. Ο συνδικαλισμός αυτός των 10 ατόμων είναι η μεγάλη ΑΠΑΤΗ.

 2. σωστο

  το κκε θελει να ρίξει την κυβέρνηση…
  στη νδ και στο πασοκ κο κο κο τόσα χρόνια …
  το βαρεθήκαμε το κυρ ελέησον
  επιχείρηση το μαγαζί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.