Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Ανακοίνωση ΟΕΣΒΔ για τη Χρυσή Αυγή

Ανακοίνωση ΟΕΣΒΔ για τη Χρυσή Αυγή

Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την εμπλοκή μελών της «Χρυσής Αυγής» στο θέμα του παραεμπορίου και τα όσα έγιναν στην Άρτα σχετικά με το παζάρι, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τα εξής:

 

Είναι πάγια πολιτική επιδίωξη των κυβερνήσεων να ανέχεται την ύπαρξη του παραεμπορίου και να αποφεύγει να το πατάξει. Από τη μη φύλαξη των πυλών εισόδου της χώρας ως την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων των αρμόδιων οργάνων και υπηρεσιών, είναι σαφές ότι η πλημμύρα προϊόντων του παραεμπορίου είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών.

 

Οι αυτόκλητοι «ελεγκτές της Χρυσής Αυγής» στις λαϊκές αγορές και στα παζάρια είναι μέρος της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το πραγματικό πρόβλημα.

Το παραεμπόριο δεν είναι προνομιακός χώρος, μόνο, των μεταναστών, αλλά και ελλήνων που ζουν από τη μαύρη οικονομία σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.

Το παραεμπόριο δεν είναι ο πάγκος και ο κάθε λογής πλανόδιος, αλλά τα ισχυρά κυκλώματα εισαγωγής, αποθήκευσης και διανομής των εκατομμυρίων προϊόντων, για τα οποία δεν λένε κουβέντα και υποτίθεται ότι το κράτος δεν μπορεί να τα διαλύσει.

Το παραεμπόριο είναι τα χιλιάδες κινέζικα καταστήματα, τα οποία «προστατεύονται» από μια «αόρατη αρχή», δίχως να διενεργείται κανένας έλεγχος για τη νόμιμη λειτουργία τους και για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων τους.

 

Η «Χρυσή Αυγή» αποφεύγει να μιλήσει για όλα αυτά, όπως επίσης για τον μεγάλο εχθρό μας, που είναι οι πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων και τα καρτέλ, για το πώς «ξεφύτρωσαν» σαν μανιτάρια στην ελληνική επικράτεια, παρακάμπτοντας πολλά προβλήματα εγκατάστασης με τη βοήθεια των τοπικών αυτοδιοικήσεων, οδηγώντας στο λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις και σε μισθούς πείνας τους εργαζόμενους.

 

Το πρόβλημα του παραεμπορίου δεν θα λυθεί με πογκρόμ και ειδικά εναντίον των έγχρωμων μεταναστών, ενώ είναι γνωστό ότι άλλα είναι τα αφεντικά.

Οι μέθοδοι των διώξεων θα οδηγήσουν μοιραία σε μεθόδους κρεματορίων. Αυτό δεν προοιωνίζει τίποτα θετικό για τους μικρεμπόρους. Σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο θα είναι οι συνδικαλιστές και οι δημοκράτες. Όπως αποδείχθηκε ιστορικά, αυτές οι πρακτικές είναι δημιούργημα του πολιτικού κατεστημένου για να διαστρέψει και να αλλοιώσει το χαρακτήρα της πραγματικής διεκδίκησης, που είναι, πάντα, η συλλογική διεκδίκηση.

 

Χρειάζεται ισχυροποίηση των συνδικαλιστικών οργάνων και αγώνας – λέξεις που προκαλούν τρεμούλα στο πολιτικό κατεστημένο, σε όλες του τις εκφάνσεις – που θα απαιτήσει και θα επιβάλει τις λύσεις για τη βιωσιμότητα των μικρών και των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

 

Αυτό, όσο καθυστερούν να το αντιληφθούν οι αυτοαπασχολούμενοι, τόσο τα δεινά θα πολλαπλασιάζονται στις πλάτες τους.

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.