Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ

dake_2Η ΔΑΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

Η παράταξη της ΔΑΚΕ εκπροσωπεί τον κλάδο στα Υπηρεσιακά Συμβούλια( στο τοπικό ΠΥΣΔΕ, στο περιφερειακό ΑΠΥΣΔΕ αλλά και στο κεντρικό ΚΥΣΔΕ), μια εκπροσώπηση που θα διεκδικήσει και φέτος στις Εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στις 5-11-2014.
Συνάδελφοι, η παράταξη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ανωτέρω θέσεων με υπευθυνότητα, ενώ διαχειρίζεται με μεγάλη ευαισθησία θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης, όπως οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, οι αποσπάσεις, οι μετατάξεις, οι προσλήψεις αναπληρωτών….), επιδεικνύοντας ευσυνειδησία στο έργο της.
Κεντρική πολιτική θέση της παράταξης ( στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ) είναι η προώθηση των ζητημάτων του κλάδου, χωρίς βερμπαλισμούς ή πολιτικές κορώνες, ώστε οι συνάδελφοι να περιβάλλουν τους αιρετούς της με απόλυτη εμπιστοσύνη.
Η ΔΑΚΕ ενημερώνει όλους τους συναδέλφους πως με βάση τις αρχές της τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι εκπρόσωποι όλων των συναδέλφων και έχουν χρέος:
1. Να σέβονται και να τηρούν τους νόμους της πολιτείας οι οποίοι διέπουν την λειτουργία των δημόσιων σχολείων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
2. Να στηρίζουν το δημόσιο σχολείο ώστε εκείνο να εκπληρώνει τους σκοπούς και τους στόχους της εκπαίδευσης.
3. Να συμβάλλουν στη δημιουργία σταθερών δομών στα σχολεία, προωθώντας από το ΚΥΣΔΕ έως το ΠΥΣΔΕ ρεαλιστικές και λειτουργικές λύσεις( π.χ. στην διαχείριση των κενών, των πλεονασμάτων, τη στελέχωση των σχολείων….).
4. Να είναι κοντά στον συνάδελφο και τα προβλήματά του και με γνώμονα τις ανάγκες της υπηρεσίας αλλά και τις πραγματικές ανάγκες καθενός(οικογενειακά, οικονομικά προβλήματα, υγείας) να συμβάλλουν στη ομαλή διευθέτησή των.

Συνάδελφοι, η παράταξη ζητά την στήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας και υπόσχεται ότι θα είναι δυναμικά στο πλευρό σας, χωρίς να σας παραπληροφορεί,
χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς να μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις.

(Σας ενημερώνουμε ότι από την περιοχή της Αιτωλ/νίας συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της παράταξης μεγάλος αριθμός συναδέλφων (από όλα τα σχολεία), ενώ για το ΚΥΣΔΕ υποψήφιος είναι ο κ. Αδάμης Ευθύμιος, διευθυντής του Γυμνασίου Γαβαλούς )

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗ ΔΑΚΕ
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.