Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νιας

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νιας


Διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νιας, με τη συμμετοχή των Δ.Σ. των σωματείων-μελών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Απριλίου, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο, μετά και την ανακοίνωση του νέου πακέτου σκληρών μέτρων λιτότητας, κατόπιν των «συστάσεων και των επιταγών» του ΔΝΤ-ΕΚΤ και Ε.Ε., που μόνο αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν οι μέχρι σήμερα επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μικρομεσαίους και εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το μέλλον χιλιάδων επαγγελματοβιοτεχνών.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάνος Ράπτης έκανε λόγο για «κόκκινες γραμμές στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ πολλά μέλη του Δ.Σ. και των σωματείων εξέφρασαν την αγανάκτηση τους, ζητώντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αρχή την γενική απεργία της Τετάρτης 5 Μαΐου, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ μαζί με την ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΕ.

Ακολούθησε συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή, αφού όπως τονίστηκε μόνον μέσα από ενωτικό και μαζικό αγώνα μπορεί να σταλεί ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης και της κοινωνικής αντίδρασης που προκαλούν τα νέα μέτρα.

Τώρα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης και οι παραγωγικές δυνάμεις να ορθώσουν το ανάστημα τους για Δομικές αλλαγές του Κοινωνικού και Οικονομικού οικοδομήματος στην Ε.Ε.

  • Ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Όχι στην υποβάθμιση του.
  • Οι μικρομεσαίοι όταν χάνουν την δουλειά τους δεν έχουν κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας
  • Ο δε Ασφαλιστικός τους οργανισμός ο ΟΑΕΕ είναι ο πλέον “ριγμένος” στην χώρα.
  • Η χώρα έχει ανάγκη άμεσα ενός νέου πρότυπου ανάπτυξης που θα παράγει οικονομική σταθερότητα, πλούτο και προοπτική για όλους και θα αναδιανέμει δίκαια βάρη και οφέλη.
  • Ένα Σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο οι ΜΜΕ θα έχουν ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο.

Αγρίνιο, Μπαϊμπά 27 – 30100, τηλ.- fax : 26410-22713 , email: oebeait@otenet.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.