Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για τα “VOUCHER του σύγχρονου μεσαίωνα”

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για τα “VOUCHER του σύγχρονου μεσαίωνα”

οαεδΑνακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:

 Για τα VOUCHER του σύγχρονου μεσαίωνα 

Συμβαίνει αλλά δεν είναι ΄΄φυσικό φαινόμενο ΄΄  οι πολεμοκάπηλοι  να μιλάνε για ειρήνη, οι εκμεταλλευτές για αλληλεγγύη, οι καταπιεστές για δικαιοσύνη, οι χορτάτοι για συσσίτια κατά της πείνας, οι τοκογλύφοι για εντιμότητα, οι αποικιοκράτες για εκπολιτισμό των ιθαγενών, οι θύτες για συμπόνια προς τα θύματά τους!!!.

Συμβαίνει αλλά δεν είναι ΄΄ φυσικό  φαινόμενο ΄΄, οι όμιλοι, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, τα ολιγοπώλια, οι κυβερνήσεις που νομοθετούν υπέρ των συμφερόντων τους, να ιδιωτικοποιούν υπέρ των λίγων τον πλούτο και να κοινωνικοποιούν τη φτώχεια.

Αυτοί είναι που δημιουργούν την  ανεργία και την ανθρωπιστική κρίση.

Αυτοί είναι που κατεδαφίζουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτοί είναι που τσακίζουν μισθούς, ασφάλιση, πλήρη απασχόληση.

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και οι ένοχοι για τον εξοστρακισμό από τη χώρα μας της νέας γενιάς που παριστάνουν τους «αγωνιούντες» για τα αδιέξοδα και τη μαύρη επόμενη μέρα που της ετοιμάζουν.

Τάχατες συμπονώντας τους ανέργους και τους απελπισμένους – ασπιρίνη στον καρκίνο – τους δίνουν για προοπτική τα διάφορα προγράμματα λιγόμηνης απασχόλησης, τα διάφορα voucher, που όχι μόνο ανακυκλώνουν την ανεργία αλλά νομιμοποιούν και καθεστωποιούν την εκμετάλλευση και την ομηρία των απασχολήσιμων,  επιταχύνοντας την επιστροφή στον μεσαίωνα.

Θλιβεροί υπερασπιστές του εργασιακού και κοινωνικού παγετώνα που οικοδομεί το καπιταλιστικό σύστημα και η ιερή συμμαχία μεγάλου κεφαλαίου και κυβερνήσεων, δεν θα μπορούσε να μην είναι οι δραστήριες στο εμπόριο προγραμμάτων ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κλπ.) που έχουν πρωτοστατήσει στην προώθηση των συμφερόντων των υπεραγορών και των μεγαλοκαταστημάτων.

Κομπάζουν και αυτοθαυμάζονται οι νεκροθάφτες της μικρής ελληνικής επιχείρησης και οι δήμιοι των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Αυτοϋμνούνται γι’ αυτό που προτείνουν σαν διέξοδο στα παιδιά μας, την ίδια ώρα που αυτή την προοπτική τη θεωρούν – και σωστά – γαλέρα, ζούγκλα και αθλιότητα, αν αφορά το δικό τους παιδί.

                                                                                                                       «Αιδώς Αργείοι».

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.                   

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.