Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ανακοινώθηκε η ανεξαρτητοποίηση Σταμάτη (video)

Ανακοινώθηκε η ανεξαρτητοποίηση Σταμάτη (video)

Ανεξαρτητοποιείται ο Δ. Σταμάτης

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο το ενδιαφέρον αρχικά βρισκόταν στον τρόπο που επρόκειτο να ανακοινωθεί η διάσπαση της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας. Τελικά το ρόλο αυτό ανέλαβε ο-πρώην πλέον-επικεφαλής της Δημήτρης Σταμάτης που δήλωσε ότι είναι η τελευταία φορά που παρουσιάζεται σε δημοτικό συμβούλιο το σχήμα ως έχει,  ενώ ανακοίνωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί και θα δώσει στον πρόεδρο του Δ.Σ. εγγράφως τη δήλωση της κίνησής του αυτής. “Νιώθω συγκινημένος για ότι καταφέραμε με τους συναγωνιστές και με όσους φτιάξαμε αυτή την παράταξη” ανέφερε. Για να συνεχίσει: “Θα είμαι εδώ αφού πρώτα ανεξαρτητοποιηθώ και πρέπει να πω ότι όλα έγιναν σε ένα πολιτισμένο και δημοκρατικό κλίμα, αντίθετα με όσα έγιναν λίγο καιρό πριν στο κόμμα από το οποίο προέρχομαι,  όπου μας ανακοινώθηκε ότι οι δρόμοι μας χωρίζουν. Η παράταξη πάει ομαλά στις εξελίξεις και τις επόμενες μέρες θα δούμε ποιος θα με διαδεχτεί στην ηγεσία της παράταξης. Καταλήξαμε εκεί λόγω πολιτικών πια διαφωνιών. Είναι η τελευταία φορά που συνεδριάζουμε έτσι και πρέπει να πω ότι αυτή η κουβέντα δεν άρχισε από μας αλλά από διάφορα ΜΜΕ που την ξεκίνησαν. Με έκπληξη είδα σε μπλογκ και άλλα μέσα διαλόγους που δεν έγιναν. Προσωπικά θέλω να ξαναβρεί η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη το δρόμο της με άλλα πρόσωπα που δεν θα έχουν τον τυχοδιωκτισμό της καρέκλας. ‘Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί από την αρχή που μπήκα σε αυτή τη μάχη έκανα ένα αντιμνημονιακό αγώνα και στην πλατεία αντιμετώπισα τον σημερινό δήμαρχο στη βάση της αντίθεσής μου με το Μνημόνιο. Να του πω μόνο (σ.σ.ανέφερε με αρκετή δόση χιούμορ, κάνοντας υπαινιγμό για το χώρο από όπου προέρχεται ο κ. Μοσχολιός) ότι από δω και πέρα αυτή θα είναι η μοίρα των μικρών παρατάξεων! Πιστεύω ότι τα πρώην μεγάλα κόμματα πήραν ανταλλάγματα για να υπογράψουν το Μνημόνιο και όλα θα ανατραπούν από κάτω από τη βάση. Μίλαγα, μιλάω και θα μιλάω κατά του Μνημονίου και κάνω μια πρόβλεψη: Αν επικρατήσει στις εκλογές το μνημονιακό μπλοκ και κυβερνήσουν οι δυνάμεις που το στηρίζουν, τον Αύγουστο οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν μισθούς και συντάξεις”…

Το λόγο πήρε ο κ. Καζαντζής που κατηγόρησε εκ νέου τα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για πράγματα που ειπώθηκαν αλλά δεν εκφράζουν τα μέλη της Πανδημοτικής. “Ευχαριστώ το Δημήτρη Σταμάτη για τη συνεργασία αλλά και τις άψογες διαδικασίες. Τα περαιτέρω για την παράταξη θα τα μάθετε σε εύθετο χρόνο”, ανέφερε. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και όσα είπε ο κ. Καλαντζής ο οποίος τόνισε: “Τιμώ το Δημήτρη Σταμάτη και θεωρώ ότι όλοι γίναμε σοφότεροι από τη συνεργασία μαζί του.  Οι διαφορές μας δεν μας κάνουν αντιπάλους” . Σε ελαφρώς διαφορετικό μήκος κύματος, πάντως, κινήθηκε ο Λάμπρος Κοτρολός που έθεσε πολιτικά το θέμα:” Για το Μνημόνιο μπορούμε να συζητάμε σε κάποια ειδική συζήτηση ή σε άλλες στιγμές. Εγώ ξεκαθαρίζω ότι τιμώ τον Αντώνη Σαμαρά που είναι επικεφαλής της παράταξης από την οποία προέρχομαι και τον θεωρώ έναν τίμιο και εργατικό ηγέτη”

Σημειωτέον ότι στο τέλος της κουβέντας λύθηκε και η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του κ. Σβετζούρη και του δημάρχου με τον πρώτο να ζητά από τον πρόεδρο να τηρεί τη διαδικασία και από τον δήμαρχο να σεβαστεί το επάγγελμά του που είναι αστυνομικός. Ο κ. Μοσχολιός απάντησε ότι σαφώς και δεν έχει πρόβλημα με το επάγγελμα του κ. Σβετζούρη απλά είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να πετάγεται κανείς “δίκην αστυνομικού” στη συζήτηση, όπως είπε. Ο κ. Σβετζούρης πάντως επέμεινε ότι το λόγο δεν τον είχε ο δήμαρχος,  αλλά ο κ. Καζαντζής και τον είχε διακόψει ο τελευταίος.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.