Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Αναστέλλουν την απεργία τους στους βρεφονηπιακούς του ΟΕΕ

Αναστέλλουν την απεργία τους στους βρεφονηπιακούς του ΟΕΕ

Προσωρινά, μέχρι να μάθουν τι πρόκειται να συμβεί με το εργασιακό καθεστώς τους οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Εργατικής Εστίας, ανέστειλαν την απεργία τους για αύριο Παρασκευή 24/2. Οι γονείς των βρεφών και των νηπίων ενημερώθηκαν να πάνε τα παιδιά τους κανονικά στον παιδικό σταθμό στο Αγρίνιο στην Αγια Τριάδα, με την διαφορά ότι θα παραμείνουν μέχρι τη 1 το μεσημέρι καθώς δεν θα μπορέσουν να τους προσφέρουν γεύμα αφού δεν έχει λυθεί κανένα θέμα πληρωμών, προμηθευτών κλπ. Η κίνηση αυτή έγινε σαν ένδειξη καλής θέλησης από τη πλευράς τους και προκειμένου να ελαφρυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς, αρκετοί από τους οποίους έχουν επιστρατεύσει γνωστούς και φίλους για τη φύλαξη των παιδιών. Άλλωστε, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος οι «πιο πάνω» να φέρουν σαν επιχείρημα την απεργία για να δικαιολογήσουν ότι δεν είναι απαραίτητες οι δομές.
Πάντως οι εργαζόμενοι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις καθώς και χτες που υπήρξε συνάντηση με τον κ. Κουτρουμάνη δεν δόθηκε καμιά δέσμευση για το τι πρόκειται να γίνει. Το πιο αισιόδοξο σενάριο έλεγε ότι θα συνενωνόταν σε μια υπηρεσία και ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναφέρθηκε καθόλου ούτε χτες στη Βουλή. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως γίνεται λόγος για παραμονή μόνο 400 από τους 1400 εργαζομένους σύντομα. Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται είναι να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στις δομές του ΟΑΕΔ, ο οποίος όμως έχει τα δικά του βαριά προβλήματα. Αυτό λένε πολλοί μάλλον θα είναι η αρχή του τέλους προκειμένου σε 4-5 μήνες να δουν οριστικά την πόρτα της εξόδου.
Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για προσωρινή αναστολή και ότι από την Τρίτη θα επαναξιολογήσουν τη στάση τους. Παράλληλα θα συντονίσουν από σήμερα το απόγευμα τις κινήσεις τους με το Ε.Κ.Αγρινίου καθώς υπάρχει ανοιχτή συζήτηση στη αίθουσα εκδηλώσεων απέναντι από την είσοδο του Πάρκου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.