Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

“Ανατροπή Τώρα”: κακόβουλη η ταύτιση της παράταξής μας με την πολιτική της Κυβέρνησης

ανατροπη-τωραΗ παράταξη «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε Δράση» της οποίας ηγείται ο κ.Δ.Τραπεζιώτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τόνιζει, προς άρση κάθε αμφιβολίας όπως υπογραμμίζει, πως θα είναι παρούσα και θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο, που έχει προγραμματιστεί στις 27/01/2016.
Αναφέρει εξάλλου πως η προσπάθεια για ταύτιση της Παράταξής μας με την πολιτική της Κυβέρνησης που επιχειρείται τελευταία, με αφορμή την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σταύρου Καμμένου για το θέμα του νοσοκομείου, είναι κακόβουλη και κακόπιστη.
Σημειώνει πως «τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα από τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγρινίου, μια τάση αντιπολιτευτικής τακτικής προς την κεντρική εξουσία, με ένα τρόπο παλαιοκομματικής νοοτροπίας, ο οποίος απουσίαζε, όταν η κυβέρνηση αποτελούνταν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Στα προβλήματα του Δήμου μας δεν χωρούν κομματικές προσεγγίσεις». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Είναι κοινός τόπος ότι η λειτουργία των θεσμών της αυτοδιοίκησης, δεν θα πρέπει να εξαρτάται άμεσα από την κεντρική διοίκηση , τους πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες.
Οι επιλογές και η δράση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αναπτύσσονται στο πλαίσιο της εντολής που έχουν λάβει από τους πολίτες που τους ψήφισαν και να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα από τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγρινίου, μια τάση αντιπολιτευτικής τακτικής προς την κεντρική εξουσία, με ένα τρόπο παλαιοκομματικής νοοτροπίας, ο οποίος απουσίαζε, όταν η κυβέρνηση αποτελούνταν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Στα προβλήματα του Δήμου μας δεν χωρούν κομματικές προσεγγίσεις.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να φάσκει και να αντιφάσκει και δίχως «αλά κάρτ» τοποθετήσεις, ανάλογα με το ποιος κυβερνάει τη χώρα.
Είχε ξαναγίνει Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της υγείας. Τότε Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Σαμαράς.
Η κατεύθυνση τότε της Δημοτικής Αρχής, περιορίστηκε στη δημιουργία μιας επιτροπής (όταν δεν θες να γίνει κάτι, φτιάξε μια επιτροπή) και σε μία συνάντηση του Δημάρχου, με τον τότε υπουργό υγείας, κ. Μάκη Βορίδη.
Την τότε πρόταση για συλλαλητήριο, την παρέκαμψε εντέχνως, υποβαθμίζοντάς την σε πράξη λαϊκισμού!
Τότε, η σημερινή Δημοτική Αρχή, περιορίστηκε απλώς σε μία συνάντηση με τον Υπουργό. Τώρα τι άλλαξε; Μήπως η κυβέρνηση;
Ένα άλλο θέμα, που πέρυσι ήταν πρόβλημα ανθρωπιστικής φύσεως, αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και προστασίας του περιβάλλοντος και φέτος μετατράπηκε σε πρόβλημα της κεντρικής εξουσίας, είναι η μεταφορά των απορριμμάτων του Πύργου στους Χ.Υ.Τ.Α του νομού μας.
Τι άλλαξε και σε αυτό; Ξανά η κυβέρνηση.
Πρέπει κάποια στιγμή η Δημοτική Αρχή και κατά συνέπεια ο ίδιος ο Δήμαρχος, να αποφασίσουν αν θα παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή ως αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας.
Η Δημοτική Παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» δεν ταυτίζεται με κανένα κομματικό χώρο και έχει επανειλημμένα τονίσει, ότι, το στοιχείο της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ πρέπει να χαρακτηρίζει τη δράση και τις επιλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αυτό ισχύει τόσο για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, όσο και για τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.
Από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύεται πλήρως ποιος είναι ξεκάθαρος και σταθερός στις απόψεις του για τα ζητήματα αυτά.
Η Παράταξή μας δεν κρύφτηκε. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, στηρίχτηκε από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ .
Κάποιοι άλλοι, που τότε ντρέπονταν για την κομματική τους ταυτότητα, δήλωναν «ανεξάρτητοι», με το 99,9% των υποψηφίων της παράταξης του κ. Παπαναστασίου, να προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ… Ωραία ανεξαρτησία!
Τώρα, μας αποκάλυψαν ότι η ανεξαρτησία αυτή ήταν απλώς ένα προσωπείο και ότι δρούν ως εντολοδόχοι του πολιτικού φορέα της Νέας Δημοκρατίας.
Από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ , προκύπτει σαφώς ότι η Παράταξή μας διαφοροποιήθηκε σε πολλά θέματα από τις επιλογές της Κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα στο θέμα της μείωσης και της καθυστέρησης των θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α ,στο πόρισμα της «επιτροπής σοφών» για το ασφαλιστικό, στο ζήτημα της κατάργησης των βαρέων & ανθυγιεινών (ΒΕΑ) για τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάζονται στην καθαριότητα, στην απαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα κ.α.
Η προσπάθεια για ταύτιση της Παράταξής μας με την πολιτική της Κυβέρνησης που επιχειρείται τελευταία, με αφορμή την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σταύρου Καμμένου για το θέμα του νοσοκομείου, είναι κακόβουλη και κακόπιστη.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σταύρος Καμμένος, ως μέλος του Δ.Σ της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αγρινίου, είχε υποχρέωση να ενημερώσει συνολικά για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, χωρίς μονόπλευρες προσεγγίσεις και σκοπιμότητες, όπως αυτές που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή εξυπηρετώντας αλλότριους σκοπούς, και να παρουσιάσει τόσο τα χρονίζοντα προβλήματα, όσο και τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τη βελτίωση της κατάστασης, αναφερόμενος και στα θετικά αποτελέσματα αυτής προσπάθειας.
Τέλος, προς άρση κάθε αμφιβολίας, η Παράταξή μας θα είναι παρούσα και θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο, που έχει προγραμματιστεί στις 27/01/2016

ΑΓΡΙΝΙΟ, 25/01/2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. pol

  1.Ο πτωχός, εργάζεται.
  2.Ο πλούσιος, τον εκμεταλλεύεται.
  3.Ο στρατιώτης, προστατεύει και τους δυο.
  4.Ο φορολογούμενος,πληρώνει και τους τρεις.
  5.Ο απατεώνας,εκμεταλλεύεται και τους τέσσερεις.
  6.Ο μεθύστακας, πίνει στην υγειά και των πέντε.
  7.Ο τραπεζίτης, εξαπατάει και τους έξι.
  8.Ο δικηγόρος, αγορεύει ξεγελώντας και τους επτά.
  9.Ο γιατρός, σκοτώνει και τους οκτώ.
  10.Ο νεκροθάφτης, θάβει και τους εννέα.
  11.Ο πολιτικός, ΖΕΙ σε βάρος και των δέκα.
  Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Marcus Tullius Cicero, 3 Ιανουαρίου 106 π.Χ. – 7 Δεκεμβρίου 43 π.Χ.)

 2. pol

  1.Δημοκρατία είναι η κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό.
  2.Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.
  3.Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.
  Αβραάμ Λίνκολν | (Αμερικανός Πρόεδρος ) | 1809-1865

 3. Κώστας Παπασπύρου

  Με την αποχή μπορεί να συντηρηθεί στην εξουσία ένα καθεστώς-όμως με την δυναμική της ψήφου του καθενός πολίτη μπορεί είτε να δυναμώσει περαιτέρω,είτε να εξαφανισθεί δια παντώς.Να σκεφτόμαστε σωστά πριν ψηφίζουμε κι όχι πάντα αυτούς που τάζουν λαγούς με πετραχήλια.

 4. πιπι

  απο το στηριχτηκε απ τον συριζα μεχρι το σκοτωθηκανε μεταξυ τους,κι οχι μονο στο συριζα,για το ποιος θα παρει το κομματικο χρισμα εχει μεγαλη διαφορα…οι δημαρχαιοι κ οι υπολοιποι της τοπικης ηταν διαχρονικα το μακρυ χερι της καθε κυβερνησης…πριν λιγους μηνες δωσαν τα αποθεματικα τους στην αριστερη κυβερνηση πολυ φρονιμα…ασε το τι χαμος εγινε στην ΚΕΔΕ για να παρουν τον ΕΝΦΙΑ οι δημοι…τωρα που ξεμασκαρετηκατε στο συριζα κανεις δε θελει να χει επισημα συμμετοχη…σε λιγο θα σας ψαχνουμε με το φαναρι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.