Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Αναφορά ΚΚΕ για την επαναλειτουργία της Σ.Υ.Δ. του συλλόγου “Αλκυόνη”

Αναφορά ΚΚΕ για την επαναλειτουργία της Σ.Υ.Δ. του συλλόγου “Αλκυόνη”

10703774_371165573042302_2699411493451636142_n-225x300 Οι βουλευτές Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τη μορφή αναφοράς την επιστολή του Συλλόγου ΑμΕΑ Γονέων και Φίλων «Αλκυόνη», φορέας που ανέστειλε τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Ναύπακτο από τον Απρίλιο του 2014, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ο Σύλλογος ζητά με την επιστολή του να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον φορέα τους, (ώστε να εφαρμοστούν οι διατάξεις και να αποτραπεί η πιθανή διακοπή λειτουργίας και άλλων Στεγών ανά την Ελλάδα.

H επιστολή του Δ.Σ. του συλλόγου ΑμεΑ “Αλκυόνη”: 

Ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» είναι ο φορέας που ανέστειλε τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Ναύπακτο από τον Απρίλιο του 2014, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης (μη απόδοσης του θεσμοθετημένου νοσηλίου – τροφείου).

Μετά και τη δεύτερη παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη και την έξαρση των προβλημάτων των αστέγων ενοίκων της Στέγης μας, που επί οκτώ (8) μήνες είναι κυριολεκτικά «στο δρόμο», επανερχόμαστε στο δίκαιο αίτημά μας: Ζητούμε να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία υπογραφής της Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον φορέα μας, (σχετική αίτηση έχουμε ήδη υποβάλει στις 12/05/14 με Αρ. Πρωτ. 285) ώστε να εφαρμοστούν επιτέλους οι διατάξεις και να αποτραπεί η πιθανή διακοπή λειτουργίας και άλλων Στεγών ανά την Ελλάδα, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη επιτάσσει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

Παναγοπούλου Βασιλική             Θεοδοσόπουλος Θεοδόσιος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.