Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Tι λέει o Ανδρέας Μακρυπίδης για τη νέα Κυβέρνηση

Tι λέει o Ανδρέας Μακρυπίδης για τη νέα Κυβέρνηση

“Αποστολή της νέας κυβέρνησης η παραμονή στην ευρωζώνη και οι ομαλές εξελίξεις”

Το agrinionews.gr ζήτησε την άποψη ενός βουλευτή του νομού από το ΠΑΣΟΚ, του κ. Ανδρέα Μακρυπίδη, για το πώς κρίνει τη νέα κυβέρνηση και αν θεωρεί ότι ο χρόνος της είναι πεπερασμένος στη βάση όσων εξαγγέλθηκαν για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος ο κ. Μακρυπίδης εστίασε στις αναγκαιότητες που έχει να υπηρετήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου: «Θεωρώ» εξήγησε, «ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και ευρύτερης συνεργασίας με την έννοια της συνευθύνης. Το διακύβευμα που έχει μπροστά της, είναι αν θα δημιουργήσει προϋποθέσεις παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη ώστε πρώτον, να εκταμιευτεί η 6η δόση, δεύτερον, να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση και τρίτον να ψηφιστεί ο νέος προϋπολογισμός αλλά και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ένα φορολογικό νομοσχέδιο που προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ανακατανείμει τα βάρη υπέρ των ασθενέστερων της κοινωνίας μας».

Επίσης, σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος, ο κ. Μακρυπίδης ήταν σαφής ως προς το χρονοδιάγραμμα των εκλογών: «Η μεταβατική αυτή κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο έργο να επιτελέσει, σε συγκεκριμένο χρόνο και άρα θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε ομαλές πολιτικές εξελίξεις προκειμένου να αποφασίσει ο λαός ο ίδιος και για τη νέα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που θα έχει αλλά και για τις επιλογές που γίνουν στο μέλλον», τόνισε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.