Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ανησυχούν για την κατάργηση οργανικών θέσεων στα σχολεία

Ανησυχούν για την κατάργηση οργανικών θέσεων στα σχολεία

Μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου- Θέρμου πραγματοποίησαν χθες, μετά από στάση εργασίας, διαμαρτυρία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Μεσολόγγι, για το ζήτημα της κατάργησης οργανικών θέσεων στα σχολεία. Στη συνάντησή τους με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας, παρουσία και άλλων συλλόγων αλλά και της ΠΥΣΠΕ, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα που κάνει, όπως είναι λογικό, τους δασκάλους να εναντιώνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δασκάλους του Νομού, τα ολοήμερα σχολεία που έχουν κλείσει και θα κλείσουν οριστικά και την επόμενη χρονιά είναι δεκάδες, ενώ μείωση οργανικών θέσεων υπολογίζεται ότι θα υπάρξει σε 15 περίπου σχολεία του Νομού εκ των οποίων κάποια ανήκουν στο Αγρίνιο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκαπιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου- Θέρμου κ. Σ. Αδάμης, σχολίασε σχετικά με το ζήτημα αυτό: « Ο σύλλογος εκαιδευτικών Αγρινίου είναι αντίθετος με τη λογική του Υπουργείου να προχωρήσει σε οποιασδήποτε μορφής υποβιβασμό ή κατάργησης θέσεων. Καλούμε τους συναδέλφους δασκάλους- διευθυντές να επιδείξουν την απαραίτητη συνέπεια στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων, ολοήμερων  και τμημάτων ένταξης, και να τα ενισχύσουν ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Από την άλλη πλευρά, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι κ. Μπαρμπετάκης, διαβεβαιώνει πως γονείς και δάσκαλοι δε θα πρέπει να ανησυχούν καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «κανένα σχολείο δεν θα συγχωνευτεί ούτε θα κλείσει».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.