Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τον Ξηρό και τους συνεργάτες του:

ksiros-xristodoulos-660_4

Τα κομμάτια του παζλ προσπαθούν να ενώσουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να σχηματίσουν κλοίο γύρω από τον φυγά της 17Ν, Χριστόδουλο Ξηρό και τους συνεργάτες τους.

Από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα σε σπίτια σε Αττική και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για ύπαρξη οπλισμού και πυρομαχικών.

Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για το σπίτι ενός ατόμου που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, το οποίο έχει συλληφθεί.

Από τις Αρχές τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί, ακόμη, επίσημα, ωστόσο, ο συλληφθείς φέρεται να είναι άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί με άλλους αντιεξουσιαστές για κλοπή οπλισμού ανδρών των ΜΑΤ.

Επιπλέον, οι έρευνες που διεξάγονται σε αρκετά σπίτια και στις δύο πόλεις επικεντρώνονται σε συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα αναζητούνται στοιχεία για την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και ενδεχομένως συνεργάτες του φυγά εκτελεστή της 17Ν.

Λίγα λεπτά μετά από την πρώτη σύλληψη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε άλλο ένα άτομο, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται επίσης για ένα άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο σπίτι του οποίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών (χασίς και κοκαΐνη), σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού και αεροβόλο πιστόλι.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί δεδομένο πως ο Χριστόδουλος Ξηρός καλύπτεται από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο προστασίας, ενώ, υπάρχει η βεβαιότητα πως σε αυτό συμμετέχουν μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων ομάδω της λεγόμενης νέας τρομοκρατίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.