Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Ανοιχτή επιστολή Νεκτάριου Φαρμάκη

Ανοιχτή επιστολή Νεκτάριου Φαρμάκη

unnamedΦίλες και φίλοι,
Γεννήθηκα το 1980, από Αγρινιώτες γονείς, τον Αθανάσιο Χ. Φαρμάκη και την Αρετή Φαρμάκη το γένος Παπαχρήστου. Τελείωσα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Αγρίνιο. Μιλάω δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Γερμανικά).
Είμαι κάτοχος πτυχίου  Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.
Έχω ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.
Είμαι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2013.
Είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, δικηγόρος παρ’ Εφέταις και ασκώ μάχιμη Δικηγορία από το 2006.
Ζω στο Αγρίνιο και είμαι παντρεμένος με την Εύη Χρ. Παππά, που κατάγεται από τα Ιωάννινα, δικηγόρο του Δ.Σ Αγρινίου και έχω μία κόρη, την Αρετή, πέντε ετών.
Από τα σχολικά μου ακόμα χρόνια υπήρξα κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος. Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγην πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» στην Αιτωλοακαρνανία. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου συμμετείχα σε διάφορες επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ υπήρξα σε πολλές περιπτώσεις εισηγητής σε θέματα που συζητήθηκαν στο εν λόγω όργανο της  Περιφέρειας.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου καλούμαστε να αναδείξουμε με την ψήφο μας ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μπορούν και θέλουν να αλλάξει κάτι στον τόπο μας. Κανονικούς ανθρώπους που η ζωή τους δεν είναι στην πολιτική αλλά στην καθημερινότητα και την πραγματική ζωή. Ανθρώπους που ξέρουν να εργάζονται και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που βιώνει ο κάθε πολίτης σήμερα. Ανθρώπους που ζούν καθημερινά ανάμεσά μας και όχι ανθρώπους που εμφανίζονται σαν σωτήρες όποτε διεξάγονται εκλογές. Ανθρώπους, τέλος, με φρέσκες ιδέες και καινούριες νοοτροπίες, μακριά από όλα όσα μας έχουν φτάσει σήμερα ως εδώ.
Αντιλαμβάνομαι την δυσπιστία και την απογοήτευση που επικρατεί, όμως θεωρώ ότι σε αυτούς τους καιρούς δεν επιτρέπονται τα λάθη. Σε αυτές τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωρά ψήφος διαμαρτυρίας για όλα αυτά που υφιστάμεθα ως πολίτες από το κράτος γιατί θα ισοδυναμεί με ψήφο αυτοκτονίας.
Και εξηγούμαι :  Η θητεία της επόμενης περιφερειακή αρχής θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία μας να σταθούμε στα πόδια μας. Το ΣΕΣ 2014-2020 (το νέο δηλαδή ΕΣΠΑ) , το οποίο θα κληθεί να διαχειρισθεί η νέα περιφερειακή αρχή, είναι ίσως η μόνη ευκαιρία να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή στον τόπο μας. Τα χρήματα είναι λιγότερα από τις προηγούμενες φορές, είναι όμως και τα μόνα που έχουν  απομείνει ως χρηματοδοτικό εργαλείο ανάπτυξης.
Όλα αυτά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τα διαχειρισθούν αυτοί φτάσανε τον τόπο μας , την Αιτωλοακαρνανία, ως εδώ,  ουραγό σε κάθε τομέα και εμάς τους Αιτωλοακαρνάνες, στα όρια της κατάθλιψης με όλο και αυξανόμενες τάσεις φυγής. Οι εναλλακτικές είναι περιορισμένες και καταστροφικές. Μόνη διέξοδος φαντάζει η ανάδειξη ανθρώπων που δεν έχουν καμία ευθύνη για την έως σήμερα κατάσταση. Ανθρώπων που αγωνιούν το ίδιο για το μέλλον τους. Ανθρώπων νέων στο πολιτικό σκηνικό, χωρίς «εμπειρία» στη διαχείριση της μιζέριας. Ανθρώπων με γνώσεις, φαντασία, όρεξη και φυσικά …. ένσημα. Κανονικών ανθρώπων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλώ να στηρίξετε το συνδυασμό του Ανδρέα Κατσανιώτη «μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επικοινωνία
Δ/ση : Δ.Μακρή 11, Αγρίνιο, ΤΚ 30100
Τηλ : +30 26410 58974   Κιν: +30 6972 026017
Web : www.nefarmakis.gr
e-mail : nektarios.farmakis@gmail.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.