Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ανοιχτή επιστολή της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας στο agrinionews και η απάντηση

Ανοιχτή επιστολή της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας στο agrinionews και η απάντηση

To agrinionews έλαβε από το γραφείο Τύπου της παράταξης «Πανδημοτική Πρωτοβουλία-Συνεργασία» (της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Σταμάτη) δελτίο Τύπου με θέμα «ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ AGRINIO NEWS» το οποίο και δημοσιεύει. Το agrinionews δημοσιεύει παράλληλα την απάντηση του.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το AGRINIONEWS της παράταξης «Πανδημοτική Πρωτοβουλία-Συνεργασία»
Στην ανάρτηση σας με τίτλο «Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός» (ημερομηνία ανάρτησης 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 2:01 μμ) που αποτελεί ρεπορτάζ του κ. Γιάννη Συμψηρή για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δείτε http://www.agrinionews.gr/?p=6448 στην ενότητα «Τι είπαν οι επικεφαλής» και πιο συγκεκριμένα από την δεύτερη παράγραφο «Παράλληλα ο κ. Σταμάτης διάβασε μια γραπτή δήλωσή του…», έως και το τέλος της τέταρτης «…που δεν προέρχονται από τους συμβούλους της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας», επιτρέψτε μας τις παρακάτω επισημάνσεις – παρατηρήσεις, τις οποίες παρακαλούμε για την δημοσιοποίηση τους συμπληρωματικά στα όσα ο συντάκτης αναφέρει:

1ον) Ο κ. Σταμάτης ποτέ δεν διάβασε γραπτή του δήλωση σε συνεδρίαση συλλογικού οργάνου.
Ο κ. Σταμάτης στο Δημοτικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε.
Το σύνολο της τοποθέτησής του σας το αποστέλλουμε, και εγγράφως, και με ήχο, έτσι ώστε οι αναγνώστες σας να την πληροφορηθούν, με μόνη προϋπόθεση τη φιλοξενία της από τι site που διατηρείτε, αυτούσια και όπως αυτή πραγματοποιήθηκε.
2ον) Μέρος αυτής της τοποθέτησης αποτελούσε γραπτή ομιλία, η οποία διαμορφώθηκε και συμπληρώθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας κατά την εξέλιξη της. Η απαξίωση και η προσβολή της από το Δήμαρχο Αγρινίου που καταγράψατε και όχι μόνο, επαφίεται στην κρίση σας.
3ον) Πληροφορούμε τον κ. Δήμαρχο και δημόσια, ότι η εκπροσώπηση της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στηρίζεται στην προσωπική και συλλογική ευθύνη των εκλεγμένων αιρετών της Παράταξης, καθώς και στην υποστηρικτική και συγκεκριμένη λειτουργία των συνεργατών της Ας μην ψάχνει στην Παράταξη μας «αντ’ αυτού».
4ον) Η καταγεγραμμένη απάντηση του κ. Σταμάτη στην επιλεκτική αναμόχλευση του παρελθόντος, που επιχείρησε ο κ. Μοσχολιός, είναι η παρακάτω:
«Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, ο οποίος κρατάει ένα πολύ καλό προσωπικό μου αρχείο. Θα το ήθελα κ. Δήμαρχε, γιατί εγώ δεν έχω ένα τόσο καλό αρχείο. Εσείς που το κρατάτε μου κάνετε πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση και χάρη. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό το είπατε επίτηδες ή αν το είπατε για να σας θυμίσω, να αναφερθώ, δυστυχώς όπως εκ των πραγμάτων είμαι υποχρεωμένος, στον προκάτοχο μου τον κ. Βαϊνά και να σας πω, ότι ποτέ η δική σας τότε νομαρχιακή παράταξη δεν είχε κάνει οικονομικό απολογισμό και αν θυμάμαι καλά και προϋπολογισμό.
Επειδή λοιπόν είχαν στενέψει τότε τα χρονικά περιθώρια αναγκάστηκα και το έφερα εκτός ημερησίας διάταξης.
Όμως εσείς ήσασταν νομαρχιακός σύμβουλος του κ. Βαϊνά και ξέρετε πολύ καλά σε τι αναφέρομαι.
Να τα δούμε.
Αναζητήστε τα, και την άλλη φορά εδώ είμαστε. Και πέστε μου, αν είχατε κάνει την προηγούμενη τετραετία προϋπολογισμούς και απολογισμούς. Θυμηθείτε το – θα το θυμηθούμε όλοι – και θα απαντήσετε.
Λυπάμαι που με κάνατε σήμερα να αναφερθώ σε έναν άνθρωπο έντιμο της κοινωνίας και της πολιτικής, τον κ. Βαϊνά, αλλά είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.
Τώρα αν εσείς θέλατε να στρέψετε αλλού την προσοχή, αυτό είναι δικό σας θέμα».
5ον) Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Παράταξης κ. Λευτέρης Τηλιγάδας, αν και ζήτησε να απαντήσει «επί προσωπικού», αμέσως μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου, δεν του επετράπη η απάντηση.
6ον) Παρά το γεγονός όμως αυτό και στο μέρος εκείνο της διαδικασίας που δύναται να δίνεται ο λόγος στους Πολίτες, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι το Γραφείο Τύπου μιας Παράταξης δεν αναφέρεται ποτέ σε άκαρπες τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά σε επίσημες συναντήσεις και συνεννοήσεις μόνο. Επεσήμανε μάλιστα, ότι φροντίδα του Γραφείου Τύπου της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ είναι κάθε Δελτίο Τύπου που εκδίδει η Παράταξη, να αποστέλλεται πριν απ’ όλα στα τρία e-mail που διαθέτει για την ηλεκτρονική του αλληλογραφία ο Δήμαρχος Αγρινίου, πρακτική την οποία η Δημοτική Αρχή δεν εφαρμόζει ακόμα και όταν πρόκειται για γραπτή απάντηση σε Δελτίο Τύπου, που η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έχει εκδώσει.

ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ
Επισυνάπτουμε την γραπτή ομιλία του κ. Σταμάτη (Μπορείτε να την δείτε και ΕΔΩ http://protovoulia.blogspot.com/2011/04/blog-post_01.html), τις προτάσεις που κατέθεσε η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης του Δήμου Αγρινίου (Μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ http://protovouliadeltiatupouforeon.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html), καθώς και το ηχητικό ντοκουμέντο της τοποθέτησης του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας, το οποίο μπορείτε να το ακούσετε ΕΔΩ http://www.youtube.com/watch?v=6hi_uFkE1OI (ΜΕΡΟΣ Α) και ΕΔΩ http://www.youtube.com/watch?v=qn7d6IFQrAc (ΜΕΡΟΣ Β).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανοιχτή επιστολή του agrinionews σε απάντηση της ανοιχτής επιστολής της παράταξης «Πανδημοτική Πρωτοβουλία-Συνεργασία»

 

 

Αναφορικά με την ανοιχτή επιστολή της παράταξης «Πανδημοτική Πρωτοβουλία-Συνεργασία» προς το agrinionews, ο συντάκτης του εν λόγω ρεπορτάζ Γιάννης Συμψηρής και το agrinionews οφείλoυν να επισημάνουν τα εξής:

Η τοποθέτηση του κ. Σταμάτη φυσικά και ήταν τέτοια και τα ηχητικά περιττεύουν. Αν η έκφραση «γραπτή δήλωση» υποτιμά μια τοποθέτηση πραγματικά μας κάνει να απολογηθούμε ταπεινά γιατί μας διέφυγε μια τόσο καίρια λεπτομέρεια. Πάντως η θεμελιώδης αυτή διαφορά πρέπει να ξέφυγε της προσοχής όλων όσων διάβασαν το ρεπορτάζ, εκτός φυσικά του συντάκτη της ανοικτής επιστολής αλλά αυτή είναι και η διαφορά τελικά των πολύ καλών από τους μέτριους.
Σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της παράταξης επίσης καμία αντίρρηση δεν έχουμε αλλά γιατί απευθύνεστε μέσω ημών στον κ. Μοσχολιό; Εμείς το τι ειπώθηκε αναφέραμε και το ότι δεν φαίνεται να θεωρείται η απόδοσή μας ιδιαίτερα καλή στο ρεπορτάζ είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα για τα υπόλοιπα ΜΜΕ και το Αγρινιώτικο κοινό.. Επίσης, για τις παρατηρήσεις ως προς το τι είπε ο κ. Σταμάτης για την αναμόχλευση του παρελθόντος, για το επί προσωπικού του Γραφείου Τύπου και για το πώς εννοεί αυτό τις επίσημες και ανεπίσημες συνομιλίες, κάθε αποσαφήνιση πρέπει να γίνει προς την δημοτική αρχή και όχι προς εμάς. Μοιάζει σαν να μας χρησιμοποιείτε για να απευθυνθείτε στον δήμο.
Εμείς μεταφέραμε σε συγκεκριμένο αριθμό λέξεων αυτά που ακούσαμε. Οι εξηγήσεις λοιπόν πρέπει να αποσταλούν αλλού και όχι στο agrinionews. Ή απευθείας στο γραφείο του δημάρχου ή συνολικά στα ΜΜΕ.
Επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει ανταπάντηση στην απάντηση, θα μας κάνατε μεγάλη χάρη να μην είναι μακροσκελής, γιατί κουράζεται ο κόσμος και ίσως να μην έχει το ζήλο το δικό μας αλλά και το χρόνο που διαθέτουμε εμείς να αναλύουμε εξοντωτικά αυτά τα ζητήματα.
Η κριτική είναι καλοδεχούμενη αρκεί να μην κάνει υποδείξεις πως θα κάνουμε τη δουλειά μας και να μην τα λέτε σε μας για να τα ακούν άλλοι.
Τέλος, μια μικρή επισήμανση. Για όλο τον Αγρινιώτικο λαό η Πανδημοτική Πρωτοβουλία είναι ο κ. Δημήτρης Σταμάτης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι. Αυτό είναι από μόνο του αρκετό και οποιοσδήποτε εμπλουτισμός από δεξαμενές σκέψεις και συνεργάτες είναι για την ενίσχυση των θέσεων των ανωτέρω και μας βοηθά στο βαθμό που δεν αναλωνόμαστε στη διύλιση του κώνωπα. Είναι τιμή μας να ασχολείται μαζί μας η παράταξη που πήρε τόσες χιλιάδες ψήφους, αλλά δυστυχώς, πλέον, έχει γίνει μόδα η δημόσια έκθεση των δημοσιογράφων και το «ξεμπρόστιασμα» όσων γράφουν πράγματα που δεν αρέσουν σε κάποιους.
Το agrinionews καθ’ολη την πορεία του έχει, με δεοντολογία, στηρίξει τον πλουραλισμό των απόψεων, έχει προσφέρει βήμα έκφρασης χωρίς αποκλεισμούς.
Η ελευθεροτυπία όμως θέλει και στήριξη στους καιρούς που ζούμε και ειδικά από την παράταξη ενός βουλευτή, επί πολλά έτη εκλεγμένου, που πιστεύει στην φιλελεύθερη έκφραση και στον πλουραλισμό των ιδεών, μέσα στα πλαίσια μιας αστικής δημοκρατίας. Όπως υποδηλώνει άλλωστε η πορεία του Δημήτρη Σταμάτη μέσα στον πολιτικό χώρο που υπηρετεί δεκαετίες τώρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.