Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΜ Θέρμου

Ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΜ Θέρμου

Ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΜ Θέρμου

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, η ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΜ Θέρμου στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν και μίλησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Μαρία Τριανταφύλλου, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αιτ/νίας  Κώστας Ταφλανίδης, το μέλος της Ν.Ε. Πάνος Μανδέλος, ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Φωτόπουλος και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας

.Η Μαρία Τριανταφύλλου τόνισε τη σημασία της ιδρυτικής συνέλευσης για τη δημιουργία ενός Αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος της Αριστεράς που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα την απαλλάξει από την τρόικα, το μνημόνιο και τις καταστροφικές του συνέπειες και θα εκπονήσει ένα πρόγραμμα ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της χώρας μας. Χρειάζεται, τόνισε ο αγώνας των πολιτών για να μην εφαρμοστούν και να ανατραπούν τα μέτρα που οδηγούν το λαό στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.

Ο Κώστας Tαφλανίδης τόνισε την ανάγκη για την ανάληψη δράσεων από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βρεθούν κοντά στο λαό που υποφέρει με την οργάνωση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης .Παράλληλα, καθόρισε το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγήσουν στη διοργάνωση πανελλαδικής συνδιάσκεψης το Δεκέμβρη. Θα προηγηθούν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων που θα πάρουν μέρος στην πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και έγινε εποικοδομητικός διάλογος για την πορεία συγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  σε ενιαίο κόμμα και τονίστηκε η μεγάλη ευθύνη που έχει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να κινητοποιήσει το λαό στον αγώνα κατά του μνημονίου και των εξοντωτικών μέτρων που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιώντας τις εντολές της Τρόικας. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για μεγαλύτερη παρέμβαση στην κοινωνία και επέμεναν στην εκτίμηση ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν θα πρέπει να κάνει εκπτώσεις στις αριστερές και προοδευτικές του απόψεις για τις οποίες τον εμπιστεύθηκε το 27 % του Ελληνικού λαού. Γιατί το σύστημα και τα ΜΜΕ ασκούν πιέσεις προς την κατεύθυνση «στρογγυλοποίησης» των θέσεών του, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά του μετατρέποντας το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα, σαν όλα αυτά που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τα τελευταία χρόνια και οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Οι ίδιες οι εργανώσεις και οι πολίτες θα είναι αυτοί που θα διαφυλάξουν την αριστερή φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και τα αριστερά του χαρακτηριστικά.

Τέλος συγκροτήθηκε 11μελής Προσωρινή γραμματεία που παραμένει ανοιχτή και για συμμετοχή και άλλων πολιτών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.