Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Ανοιχτό για δίδακτρα στο μέλλον στα μεταπτυχιακά του Πανεπιστήμιου Πάτρας

universityΜε επίσημη ανακοίνωση της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αφήνει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο για καταβολή διδάκτρων στα προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Η ανακοίνωση αυτή που ήλθε προ ημερών στη δημοσιότητα αφορά σαφώς και τα αντίστοιχα μεταπτυχιακά που λειτουργούν ήδη σε Σχολές ΑΕΙ του Αγρινίου (Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων) καθώς και στο υπό δημιουργία μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.
Θα πρέπει να επισημανθεί βέβαια πως η απόφαση αυτή επιτρέπει δυνητικά και δεν υποχρεώνει τους υπευθύνους των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στην επιβολή διδάκτρων. Μένει να δούμε αν στην πράξη θα επηρεάσει το καθεστώς αυτό και στα Τμήματα που λειτουργούν στην πόλη μας .
Παραθέτουμε αναλυτικά την ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών:
Ανακοινώνεται ότι η Σύγκλητος, στην υπ΄αριθ.32/15.7.2014 έκτακτη συνεδρίασή της, αφού συζήτησε, εκτός Ημερησίας Διατάξεως σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 8 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Ιδρύματος (Β’ 1062/2004), το θέμα: «Επί του θέματος της επανεξέτασης της θέσης της Συγκλήτου με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης των Π.Μ.Σ» αποφάσισε τα ακόλουθα:«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεκτιμώντας τις ακαδημαϊκές και οικονομικές συνθήκες που πλέον έχουν διαμορφωθεί, αποφασίζει πως οι προηγούμενες αποφάσεις της, περί οριζόντιας μη επιβολής διδάκτρων στα Π.Μ.Σ, αίρονται».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.