Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Αντίδραση Γαλανόπουλου για τη “βίαιη μεταστέγαση” του Νοσοκομείου

Αντίδραση Γαλανόπουλου για τη “βίαιη μεταστέγαση” του Νοσοκομείου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ιατρός-χειρουργός Κ Γαλανόπουλος με την οποία υποστηρίζει ότι  “ταφόπλακα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό βάζει η βίαιη μεταφορά και μεταστέγαση από το παλαιό στο νέο ημιτελές νοσοκομείο Αγρινίου”. Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Ταφόπλακα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό βάζει η βίαιη μεταφορά και μεταστέγαση από το παλαιό στο νέο ημιτελές νοσοκομείο Αγρινίου. Και ενώ μέχρι τώρα απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μεταστέγαση ήταν ο εξοπλισμός, η αναθεώρηση του υπάρχοντος οργανισμού και η κατασκευή του τετάρτου ορόφου του νέου νοσοκομείου, ξαφνικά χωρίς να έχει υλοποιηθεί καμία από τις πιο πάνω προϋποθέσεις αποφασίζεται η μεταστέγαση.

Αφορμή το έγγραφο της ΔΕΠΑΝΟΜ που επιτάσσει την παραλαβή του νέου νοσοκομείου από την νυν διοίκηση γιατί όπως επικαλείται από τον Σεπτέμβριο και μετά δεν εγγυάται την ασφαλή λειτουργία και επίβλεψη των… ντουβαριών, γιατί μόνο ντουβάρια υπάρχουν στο νέο νοσοκομείο και τίποτα άλλο. Κάνω έκκληση στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, ως πολιτικός αλλά και ως ιατρός να αναθεωρήσει τις απόψεις της ως προς τη μεταφορά και να επιδιώξει άμεσα να εξοπλιστεί το νέο νοσοκομείο, όπως έχει προαναγγελθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να τροποποιηθεί ο οργανισμός και να κατασκευαστεί ο 4ος όροφος. Εάν γίνει η μεταστέγαση με τη μεταφορά του εξοπλισμού που υπάρχει στο παλαιό νοσοκομείο και δεν τροποποιηθεί ο οργανισμός σίγουρα το νέο νοσοκομείο Αγρινίου θα έχει την τύχη του νέου νοσοκομείου Μεσολογγίου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
: Η μέση ετήσια πληρώτητα του υπάρχοντος νοσοκομείου Αγρινίου (152 κρεβάτια) ανέρχεται στο 67%. Άρα στο υπάρχον νοσοκομείο Αγρινίου κρεβάτια υπάρχουν, υποδομές δεν υπάρχουν.
Κ Γαλανόπουλος
Ιατρός-χειρουργός
Υποψήφιος βουλευτής
ΛΑ.Ο.Σ Ατωλοακαρνανίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.