Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αντίθετος με την εκτροπή και ο Έλληνας επίτροπος Σταύρος Δήμας

Αντίθετος με την εκτροπή και ο Έλληνας επίτροπος Σταύρος Δήμας

Αντίθετος με την εκτροπή του Αχελώου δηλώνει και ο έλληνας επίτροπος Σταύρος Δήμας κατά την ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή. Είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Δήμα να τοποθετηθεί για το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα που παραμένει, όπως είπε, ανοικτό παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις τόσο της ΕΕ όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Εγώ ότι είχα να πω το είπα εγγράφως. Εκτροπές ποταμών, άρα και του Αχελώου, είναι αντίθετες με την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι και εγώ είμαι εναντίον των εκτροπών γενικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο έλληνας επίτροπος.
Nα λοιπόν που η συζήτηση για την ματαίωση του έργου της εκτροπής δεν είναι μόνο προιόν ενεργείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος ( δηλαδή της Υπουργού Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη & του υφυπουργού Θάνου Μωραίτη) ,και επομένως δεν ευσταθεί το επιχείρημα που ακούγεται στη Θεσσαλία ότι “η ματαίωση της εκτροπής γίνεται μόνο με βάση το πείσμα των Αιτωλοακαρνάνων.” Το σχεδιαζόμενο έργο θα επιφέρει τεράστιες περιβαντολογικές καταστροφές, τόσο εξόφθαλμες που αφορά τη περιβαντολλογική προστασία της χώρας μας στο σύνολο της. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι. Και ευτυχώς η άποψη αυτή αρχίζει-έστω και σε μερικές περιπτώσεις- να βρίσκει απήχηση στα υψηλά κλιμάκια του τόπου μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.