Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Αντίθετο το Δ.Σ. στις διαθεσιμότητες – απολύσεις υπαλλήλων των Πανεπιστημίων

Αντίθετο το Δ.Σ. στις διαθεσιμότητες – απολύσεις υπαλλήλων των Πανεπιστημίων

universityΤο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρίνιου κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του συζήτησε και προχώρησε στη λήψη απόφασης σχετικά με τις προωθούμενες διαθεσιμότητες – απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις προωθούμενες διαθεσιμότητες – απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων που πλήττονται από το μέτρο αυτό.

2. Ειδικότερα για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου, που μετά την κατάργηση του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κάθε διαθεσιμότητα – απόλυση θα σημάνει την περαιτέρω αποδυνάμωσή τους.

3. Η λειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου έχει συμβάλλει διαχρονικά στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Κάθε αποδόμηση της λειτουργίας της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργεί σημαντικές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

4. Καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας – απόλυσης, να ανακαλέσει τη σχετική ΚΥΑ και σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή κοινότητα να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.