Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αντιδράσεις για το λουκέτο στο Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου

Αντιδράσεις για το λουκέτο στο Ταχυδρομείο  Ευηνοχωρίου

d7685d6dfe4c709eec1c29756f77ed4fΣυνάντηση για το κλείσιμο του Ταχυδρομείου Ευηνοχωρίου υπήρξε την Τετάρτη 11/9/2013 στο Διοικητήριο Ευηνοχωρίου μετά την τελευταία απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων για κλείσιμο όπου στην λίστα είναι και το δικό μας Ταχυδρομείο, καθώς η ιστοσελίδα μας σας ενημέρωσε άμεσα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

 

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο Ευηνοχωρίου Ψεύτης Νικόλαος, Συγγούνης Γεώργιος, Μωραΐτη Δήμητρα, η βουλευτής Τριανταφύλλου Μαρία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αναγνωστόπουλος Ιωάννης, Κολοζάκης Παναγιώτης, οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Γαλατά Μπαλωμένος Ελευθέριος και του Περιθωρίου Τσεκούρας Αναστάσιος, οι σύλλογοι “Η Αρχαία Καλυδώνα”, ”Γονέων και Κηδεμόνων”, ”Τριτέκνων Μεσολογγίου”, καθώς και ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Μεσολογγίου Σύρρος Γεώργιος, αλλά και κάτοικοι του χωριού μας.

 

Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του Τ.Σ Ψεύτης Νικόλαος που πρότεινε να παραμείνει το Ταχυδρομείο ως έχει.Ανάφερε ότι το ποσό Των 800 Ευρώ ετησίως που διαθέτει ο ΕΛΤΑ είναι αστείο (66 Ευρώ το μήνα), αλλά αν χρειασθεί θα γίνουν ενέργειες για να μηδενισθεί το ποσό αυτό.Τόνισε επίσης ότι το Ταχυδρομείο εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή 5000 κατοίκων με τρείς υπαλλήλους και είναι πρότυπο λειτουργίας.

Το λόγο πήρε και ο προϊστάμενος του Ταχυδρομείου Μεσολογγίου κ. Σύρρος Γεώργιος και τόνισε ότι πρόθεση των ΕΛΤΑ είναι να κλείσει τα μικρά Ταχυδρομεία ως 3 υπαλλήλους, οι ταχυδρόμοι με έδρα το Μεσολόγγι θα κάνουν την ίδια δουλειά και στο Ευηνοχώρι θα ανοίξει πρακτορείο από ιδιώτη όπου οι κάτοικοι θα πληρώνουν λογαριασμούς και θα εισπράττουν συντάξεις.

 

Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι και αποφάσισαν τα εξής :

 

  1. Να παρθούν αποφάσεις από όλα τα Τοπικά Συμβούλια της περιοχής μας για να μην κλείσει το Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου.
  2. Να επιδοθεί ψήφισμα των κατοίκων στην περιφέρεια κατόπιν ραντεβού κοινοποιούμενο στους βουλευτές του Νομού.
  3. Να κλείσει η γέφυρα του Ευήνου συμβολικά στο επόμενο διάστημα και ταυτόχρονο κλείσιμο σχολείων και ενημέρωση των διερχομένων.

 

Μακάρι να μην κλείσει το Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου θα είναι ακόμη μια υποβάθμιση, αλλά και ταλαιπωρία ειδικά στους μεγαλύτερους για το χωριό μας και θα πρέπει όλοι μαζί σύλλογοι, φορείς, κάτοικοι να ήμαστε παρόντες στην προσπάθεια αυτή…

evinochori-kalidona.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.