Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για τη «μικρή ΔΕΗ» στο Αγρίνιο (φωτο)

koi-mikri-dei-diamartiria3

Εξηγώντας στους υπαλλήλους της ΔΕΗ ότι θα πρέπει να συμμετέχουν στην απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ, αφού, όπως τόνιζαν, στα φράγματα αυτή την ώρα όλοι οι υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου και του ΚΚΕ, της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο», της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ νομού Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και του κινήματος «Δικαίωμα στη ζωή», απαγόρευσαν σήμερα την είσοδο στη ΔΕΗ Αγρινίου στους πολίτες. Οι αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ κλιμακώνονται, ενώ σήμερα, έξω από τη ΔΕΗ, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, μεταξύ πολιτών και συμμετεχόντων στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Παρούσα ήταν και  η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ  Ιωάννα Γαϊτάνη, που χθες μαλιστα επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο φράγμα Καστρακίου, και η οποία μιλώντας στο agrinionews.gr δήλωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί και δεν θα αναγνωρίσει καμία ιδιωτικοποίηση. Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει το κράτος και η πολιτεία να διασφαλίσει την πρόσβαση όλων των πολιτών. Με την ιδιωτικοποίηση θα έχουμε μεταξύ άλλων αυξήσεις στο ρεύμα. Στην περιοχή ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πρόβλημα της διαχείρισης των νερών. Η ΔΕΗ είναι δημόσια περιουσία, είναι δικά μας, την έχουμε φτιάξει εμείς με τον “πλούτο” μας και πρέπει να μείνει σε εμάς».

Έξω από την, εκτός λειτουργίας για σήμερα ,υπηρεσία και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Κούστας, που τόνισε ,μιλώντας στο agrinionews.gr, ότι είναι σημαντικό σε αυτή τη συγκυρία «όπου όλα τα δημόσια αγαθά ξεπουλιούνται, να σταθεί απέναντι τους ένα κίνημα, με ανθρώπους που δίνουν αγώνες» Εάν ο κόσμος εμπιστευτεί τέτοιους ανθρώπους, τόνισε ο κ. Κούστας,  δεν υπάρχει μέλλον, «θα ξεπουληθούν τα πάντα».

Ανακοίνωση του ΕΚΑ

Σημειωτέον πως το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου με ανακοίνωσή του  καταγγέλλει στους εργαζόμενου και το λαό της περιοχής “τη μεθόδευση της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για την λεγόμενη μικρή ΔΕΗ» .
«Το νομοσχέδιο αυτό είναι συνέχεια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε πολύ πριν τα μνημόνια και υπηρετεί τη στρατηγική της Ε.Ε. για την πλήρη απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ .
Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας , τα λαϊκά στρώματα και όχι μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους , τη φτωχή αγροτιά συνολικά να ορθώσουμε τοίχο αντίστασης και ανατροπής ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα ο αγώνας πρέπει να βάλει στο στόχαστρό του ολόκληρη την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που προωθείται εδώ και χρόνια από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις με την αρωγή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η λύση προς όφελος του λαού είναι η πρόταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος , του ΠΑΜΕ, για ενέργεια κοινωνικό αγαθό κόντρα στην Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις της. Για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας , που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών , θα σχεδιάζει τα ενεργειακά έργα με πανεθνικό σχεδιασμό, επιστημονικά , με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας.
Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ”. Να καταργηθεί το πλαίσιο της “απελευθέρωσης”», αναφέρει το ΕΚΑ.

 

koi-mikri-dei-diamartiria4

koi-mikri-dei-diamartiria5

koi-mikri-dei-diamartiria6

koi-mikri-dei-diamartiria8

koi-mikri-dei-diamartiria10

koi-mikri-dei-diamartiria12

koi-mikri-dei-diamartiria14

koi-mikri-dei-diamartiria15

koi-mikri-dei-diamartiria17

koi-mikri-dei-diamartiria19

koi-mikri-dei-diamartiria21

koi-mikri-dei-diamartiria23

koi-mikri-dei-diamartiria24

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Γιωργος Κ.

    Αγαπητέ μου, αν δεν ήταν επιστημονική, δεν θα είχε μπαρούφες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.