Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Αντιδράσεις στο Μεσολόγγι για την καρδιολογική

pol-mes-nosokomio-diamartiria2Σήμερα το Σάββατο νωρίς το πρωί φορείς της πόλης του Μεσολογγίου συναντήθηκαν στον χώρο του Νοσοκομείου του Χατζηκώστα.

Στο χώρο βρέθηκαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης, αντιπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου, της Α΄ΕΛΜΕ, επιπλέον ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Μπροστά κ. Πάνος Παπαδόπουλος, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου.

Λόγος της συνάντησης οι πληροφορίες, από την Παρασκευή, που έλεγαν ότι μετά από απόφαση της διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου επρόκειτο να μετακινηθεί ο μοναδικός καρδιολόγος του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ώστε να καλυφθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου Αγρινίου. Αποτέλεσμα, αυτής της διοικητικής πράξης, είναι η Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου να μην δέχεται καρδιολογικά περιστατικά σήμερα Σάββατο αφού πλέον ο μοναδικός καρδιολόγος του Νομού! μεταφέρεται στο Αγρίνιο.

Αυτό θορύβησε την τοπική κοινωνία που για πολλοστή φορά γίνεται μάρτυρας της επιχειρούμενης υποβάθμισής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου, οι παραβρισκόμενοι πήραν την απάντηση ότι η διοίκηση λειτουργεί και παίρνει αποφάσεις κάτω από αντίξοες συνθήκες που κυρίως δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού και την μείωση των οικονομικών πόρων.

Η κ. Τριανταφύλλου έκανε λόγο για πλήρη απαξίωση και καταστροφή των δομών υγείας σε όλο το Νομό. Ειδικά για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου τόνισε πως βρίσκεται σε καθεστώς λειτουργικής κατάρρευσης. Υποστήριξε πως επιβάλλεται να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και για τα δύο Νοσοκομεία του Νομού ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Επιπλέον τόνισε ότι η διασύνδεση των οργανισμών των δύο νοσοκομείων δεν έλυσε κανένα πρόβλημα και θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα.

«Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν πέρασαν ούτε δυο μέρες από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, στο οποίο ο νέος Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης φέρεται να διαβεβαιώνει τον βουλευτή κ. Καραγκούνη ότι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν απειλείται με κλείσιμο και ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν πόροι και προσλήψεις προσωπικού.

Δυστυχώς η ίδια η πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου καθώς και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στην υγεία γενικότερα δείχνουν πως ο κ. Βορίδης βαδίζει στο δρόμο που χάραξε ο κ. Γεωργιάδης και ολόκληρη η κυβέρνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μαρίας Τριανταφύλλου.

Πάντως, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου σε συντονισμό με τοπικούς φορείς δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν τον αγώνα και προσανατολίζονται σε άμεσες κινητοποιήσεις ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες τις περιοχής και να αναστραφεί η κατεύθυνση της πορείας απαξίωσης και διάλυσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

pol-mes-nosokomio-diamartiria3

pol-mes-nosokomio-diamartiria1

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κακός χαμός

    Υποκριτές έναν τρόπο να περπατήσει ένας διαγωνισμός από το 2010 δεν έχετε προτείνει. Συνδεδεμένα δεν είναι τα νοσοκομεία; Γιατί δνε φωνάζετε τον διευθυντή που είναι σε άδεια να βοηθήσει. Παλαβοί τοπικιστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.