Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Αντιδράσεις στο Μεσολόγγι για την κατάργηση του τμήματος ΣΕΠΕ

Αντιδράσεις στο Μεσολόγγι για την κατάργηση του τμήματος ΣΕΠΕ

κατάλογοςΕντείνονται στο Μεσολόγγι οι αντιδράσεις γιοα την κατάργηση του εκεί τμήματος ΣΕΠΕ. Το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου καλεί τον Δήμο Μεσολογγίου, τοπικούς φορείς, βουλευτές και κόμματα, να αντιδράσουν και «να ακυρώσουν τις μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων της περιοχής». Σε ανακοίνωση αναφέρει:
Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, βρίσκονταν ανάμεσα σε συμπληγάδες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση και από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονταν από τρόικα και μνημονιακή κυβέρνηση. Είχαμε μια διαρκή απορρύθμιση και κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, που η δυνατότητα προστασίας των εργαζομένων από εργοδοτικές παραβιάσεις, γινόταν όλο και πιο απρόσιτη έως αδύνατη. Οι Επιθεωρητές Εργασίας βρίσκονταν αντιμέτωποι με τη συνεχιζόμενη κατεδάφιση του εργατικού δικαίου και την μετατροπή του σε εργοδοτικό δίκαιο, παράλληλα με τη μείωση των οργανικών μονάδων, μισθών, κατάργηση εξόδων κίνησης για εξωτερικούς ελέγχους κ.λπ. Οι εργαζόμενοι απ’ την άλλη σε τοπίο εργασιακής ζούγκλας, με συνεχή απορρύθμιση και καταπάτηση των δικαιωμάτων και την αυθαιρεσία όλο και να μεγαλώνει από πολλές επιχειρήσεις.
Με το ΦΕΚ 180/2014 τ. Α΄/29-8-2014 (Π.Δ. 113) που αφορά τον Οργανισμό Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δίνεται η χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει στο εργασιακό τοπίο, καταργώντας το ΣΕΠΕ στο Μεσολόγγι, με τη δημιουργία τμήματος με έδρα το Αγρίνιο. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και δεν έχει να κάνει μόνο με την συνεχιζόμενη αποψίλωση υπηρεσιών από το Δήμο μας, αλλά και ό,τι έχει απομείνει στοιχειωδώς για να ακουμπήσει ο κάθε εργαζόμενος.
Το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου καταδικάζει και καταγγέλλει απερίφραστα τις μεθοδεύσεις απαξίωσης της όποιας εργασιακής σχέσης έχει απομείνει και καλεί τον Δήμο Μεσολογγίου, τοπικούς φορείς, βουλευτές και κόμματα, να αντιδράσουν και να ακυρώσουν τις μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων της περιοχής μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.