Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Αντιδρά έντονα ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το παζάρι στο Χαλκιόπουλο

Καλεί την Δημοτική Αρχή Αμφιλοχίας, έστω και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες τη

Εστία αντιπαράθεσης αποτελεί το παζάρι που για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στο Χαλκιόπουλο της Δημοτικής Ενότητας Ινάχου. Το παζάρι (που έχει προκαλέσει συζητήσεις στην Αμφιλοχία καθώς φέρεται να μην υπήρξε απόφαση έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου ) ξεκινήσεεν σήμερα.
Ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου (όπως και στο παρελθόν έχει διατυπώσει ξεκάθαρα την αντίθετη άποψή του απέναντι στο θεσμό των παζαριών) έτσι και τώρα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση για διοργάνωση παζαριού στο Χαλκιόπουλο και καλεί την Δημοτική Αρχή Αμφιλοχίας, έστω και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους δημότες της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:

Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη του Αγρινίου – και όχι μόνο- κυκλοφόρησαν διαφημιστικά φυλλάδια που καλούν τους πολίτες να επισκεφθούν το παζάρι στο Χαλκιόπουλο Βάλτου.
Ο Εμπορικός κόσμος θα περίμενε από τους Δημοτικούς Άρχοντες Αμφιλοχίας, στη σημερινή συγκυρία, όπου η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα οικονομική κρίση που πλήττει όλη την κοινωνία και κατά συνέπεια το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων, να μην αποφασίζουν την διοργάνωση παζαριών στα οποία όπως κι εμείς γνωρίζουμε αλλά και αυτοί που αποφασίζουν επίσης γνωρίζουν καλά ότι τα παζάρια είναι χώρος όπου κυρίως αναπτύσσεται το παρεμπόριο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή Αμφιλοχίας ότι με τέτοιου είδους διοργανώσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μεταφέρεται η αγοραστική δύναμη της περιοχής τους σε άλλα μέρη και ουσιαστικά να την στερούν από τις τοπικές επιχειρήσεις, που ιδιοκτήτες τους είναι οι δημότες τους, αυτοί δηλαδή που τους έχουν εκλέξει για να τους υπηρετήσουν.
Δεν μπορούν επιτέλους να αντιληφθούν ότι τα παζάρια στη σημερινή εποχή είναι πλέον ξεπερασμένος θεσμός ; Αν οι πολίτες αναζητούν φθηνές αγορές έχουν πλέον την δυνατότητα να το κάνουν, όπως άλλωστε πάντα έκαναν, αλλά σήμερα ακόμα περισσότερο λόγω και της οικονομικής κρίσης, σε πολύ χαμηλότερες τιμές στις οργανωμένες αγορές κάθε πόλης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου όπως και στο παρελθόν έχει διατυπώσει ξεκάθαρα την αντίθετη άποψή του απέναντι στο θεσμό των παζαριών έτσι και τώρα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση για διοργάνωση παζαριού στο Χαλκιόπουλο και καλεί την Δημοτική Αρχή Αμφιλοχίας, έστω και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους δημότες της.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.