Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Αντιδρά το Ε.Κ.Α. στο ενδεχόμενο κατάργησης της Επιθεώρησης Εργασίας Αγρινίου

Oι προθέσεις του Υπουργείου εργασίας για την κατάργηση Επιθεωρήσεων Εργασίας, μεταξύ των οποίων και αυτή του Αγρινίου, προκάλεσε ήδη την αντίδραση του Εργατικού ΚέντρουΑγρινίου. «Για το Αγρίνιο , βιομηχανική και εμπορική περιοχή στο κέντρο του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, με τους περισσότερους εργαζόμενους και επιχειρήσεις, μια τέτοια απόφαση είναι απαράδεκτη και κατάφορα άδικη σε βάρος των εργαζομένων», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

“Στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο οργανόγραμμα που αφορά το Υπουργείο Εργασίας , τις υπηρεσίες του και τους εργαζόμενους σ’ αυτές   και η οποία εντάσσεται  στα πλαίσια  εφεδρείας – απόλυσης των εργαζομένων , συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση για την κατάργηση  υπηρεσιών του ΣΕΠΕ σε αρκετές περιοχές  με το πρόσχημα της υποστελέχωσής τους. Ειδικότερα  προβλέπεται η κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας  Αγρινίου , Λευκάδας, Άρτας, Καρπενησίου , Λειβαδιάς , Δάφνης και Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα.

Εάν αυτή η πρόταση εφαρμοστεί,  θα είναι μεγάλο πλήγμα  για τους εργαζόμενους  και ειδικότερα για την περιοχή μας, αφού θα επιτρέπει ακόμα περισσότερο την ασύδοτη δραστηριότητα των μεγαλοεργοδοτών .Επίσης  θα σημαίνει νέα φουρνιά ανέργων , αφού θα απολυθούν οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις υπηρεσίες.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών αυτών είναι καθαρά ευθύνη  των εκάστοτε κυβερνήσεων , οι οποίες με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει  μεθοδικά και συστηματικά στην απαξίωση και τη διάλυση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, να μην κλείσει καμιά υπηρεσία του ΣΕΠΕ σε κανένα νομό της χώρας και μάλιστα σε περιοχές με μεγάλο εργατικό δυναμικό και επιχειρήσεις, όπως στο Αγρίνιο.

Αντίθετα πρέπει άμεσα να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό,  να εξοπλιστούν με τις ανάλογες υπηρεσιακές αρμοδιότητες  και να στηριχτούν οικονομικά στις μετακινήσεις για τους ελέγχους τους.

Ειδικότερα για το Αγρίνιο , βιομηχανική και εμπορική περιοχή στο κέντρο του Ν. Αιτωλ/νίας, με τους περισσότερους εργαζόμενους και επιχειρήσεις, μια τέτοια απόφαση είναι απαράδεκτη και κατάφορα άδικη σε βάρος των εργαζομένων.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.