Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Αντιδρούν έντονα για την αλλαγή του διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Μπίνα

Αντιδρούν έντονα για την αλλαγή του διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Μπίνα

H έκπληξη (που ευρέως εκφράζεται στο Αγρίνιο) και η δυσαρέσκεια για την αντικατάσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Γιάννη Μπίνα αποτυπώνεται σε επιστολή που έστειλαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  διευθυντές Κέντρων Υγείας και μέλη της επιστημονικής του κοινότητας. Σε αυτή γίνεται λόγος για “αδικαιολόγητη  ενέργεια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λειτουργία του Νοσοκομείου” και επισημαίνεται πως “ενέργειες σαν και αυτές, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης, δεν τιμούν τους Λειτουργούς της Πολιτείας και εντείνουν την απαξίωση προσώπων και θεσμών”. Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς

1. κ. ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΝΔΡΕΑ Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2. κ. ΤΙΜΟΣΙΔΗ ΜΙΧΑΛΗ Υφυπουργό Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
3. κ.ΠΟΛΥΖΟ ΝΙΚΟΛΑΟ Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
4. κ. κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
5. Μ.Μ.Ε..

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε και μάλιστα από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, την αντικατάσταση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Μπίνα.
Η αδικαιολόγητη αυτή ενέργεια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, όσον αφορά στους Οικονομικούς Στόχους αλλά κυρίως όσον αφορά στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας. Είναι δε πλήρως αντίθετη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα εργαζομένων, ασθενών, συνοδών και πολιτών της περιοχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου μειώθηκε το 2010 κατά 15% σε σχέση με το έτος 2009 (ανάλογη δε μείωση συνεχίζεται και σήμερα), ενώ σε σχετική αξιολόγηση σε σχέση με τα 58 περιφερειακά Νοσοκομεία καταλαμβάνει την 7η θέση ως προς την αποδοτικότητα.
Ο κ. Μπίνας εργαζόμενος καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ αντιμετώπισε με επιτυχία τα περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα δρομολογώντας μια νέα πορεία για το Νοσοκομείο μας και αποτελεί παράδειγμα ήθους και αποτελεσματικής Διοίκησης.
Ενέργειες σαν και αυτές, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης, δεν τιμούν τους Λειτουργούς της Πολιτείας και εντείνουν την απαξίωση προσώπων και θεσμών.
ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ : Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ : Πρόεδρος Επιστημονικού συμβουλίου
ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ : Δ/ντής κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας
ΚΑΠΟΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ : Δ/ντής Κέντρου Υγείας Βόνιτσας
ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : Δ/ντής Κέντρου Υγείας Θέρμου
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ : Δ/ντής Κέντρου Υγείας Χαλκιοπούλων
ΖΑΡΜΠΑΛΑ-ΤΡΙΧΑ ΕΙΡΗΝΗ : Δ/ντρια Κέντρου Υγείας Κατούνας
AΓΓΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ι.Ν.Α.
ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.