Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Αντιδρούν για το πάγωμα των έργων της εκτροπής

Αντιδρούν για το πάγωμα των έργων της εκτροπής
Tην ώρα που η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη δήλωνε χθες ότι το Υπουργείο ετοιμάζεται να προχωρήσει στην εκπόνηση των μελετών για τα διαχειριστικά σχέδια των υδάτινων πόρων της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, απαντώντας έτσι εμμέσως και στην προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αναστέλλονται τα έργα της εκτροπής του Αχελώου, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς της Θεσσαλίας ξεσηκώνονται.
Η αρνητική για το έργο απόφαση του ΣτΕ έχει προκαλέσει δυσφορία στο κόμμα της συμπολίτευσης, ενώ δεν αποκλείεται λόγω της διγλωσσίας που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα, οι νέες εξελίξεις να πυροδοτήσουν αντιπαραθέσεις εσωτερικές.

Η απόφαση του ΣτΕ επαναφέρει επιπλέον στο προσκήνιο τον «εμφύλιο» μεταξύ νομών: της Αιτωλοακαρνανίας από τη μία, με τον νομάρχη Θ. Σώκο να εκφράζει την ικανοποίησή του για την «ιστορική απόφαση» και τους νομάρχες Μαγνησίας, Καρδίτσας και Λάρισας να δηλώνουν ότι δεν χωρά άλλη αναβολή.

Ο νομάρχης Καρδίτσας και πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Φ. Αλεξάκος συγκάλεσε ήδη σε σύσκεψη την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΑΣΕ, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στη Νομαρχία Τρικάλων, για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν μετά την προσωρινή αναστολή των εργασιών στον Αχελώο. Την πρόσκληση απηύθυνε σε όλους τους βουλευτές της Θεσσαλίας.

Πρώτο βήμα είναι να εξαντληθούν οι δικαστικές δυνατότητες για ανάκληση της απόφασης αναστολής, προαναγγέλλει με δήλωσή του ο Φ. Αλεξάκος, επισημαίνοντας ότι οι πιέσεις για την άμεση προκήρυξη των μελετών σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων θα συνεχιστούν.
«Οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν ακόμη περισσότερο επιτακτική την ανάγκη επικοινωνιακής υποστήριξης της αναγκαιότητας κατασκευής των έργων Αχελώου, πέραν των γεωγραφικών ορίων της Θεσσαλίας και στην κατεύθυνση αυτή θα εστιάσουμε την προσοχή μας», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕ, χαρακτηρίζοντας αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη την απόφαση του ΣτΕ για ένα έργο που έχει κατασκευαστεί κατά 70%, παρά τις τρεις αντίστοιχες αποφάσεις του ΣτΕ που προηγήθηκαν για διακοπή των εργασιών το 1995, το 2000 και το 2005.

troktiko.blogspot.com
Πρώτη δημοσίευση:
http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001&nodeId=2&articleId=20886


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.