Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Αντιδρούν στα Καλύβια για το κλείσιμο του σχολείου

Ψήφισμα
Στα Καλύβια  στις 11-2-2011 και στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση οι κάτωθι φορείς:
Α. Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων
Β. Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αγγελοκάστρου
Γ. Το Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καλυβίων
Δ. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Καλυβίων
Ε. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων
ΣΤ. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Αγρινίου – Θέρμου
Με θέμα:
ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ) ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
Αφού έγινε ενημέρωση για την εισήγηση – πρόταση του Διευθυντή Β/μιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο τύπο για την συγχώνευση του Γυμνασίου Καλυβίων, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι για την επιχειρούμενη συγχώνευση για τους παρακάτω λόγους:

1. Οι κτιριακές υποδομές του Γυμνασίου είναι:

α. Πλήρες κτηριακό συγκρότημα με πολλές αίθουσες διδασκαλίας
β. Εργαστήριο πληροφορικής
γ. Αίθουσα τεχνολογίας
δ. Αίθουσα εκδηλώσεων
ε. Αθλητικοί και αύλειοι χώροι πλήρεις
στ. Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

2. Η δύναμη του Γυμνασίου Καλυβίων σήμερα ανέρχεται σε πενήντα οχτώ μαθητές (58). Υπολογίζεται ότι θα προστεθούν εικοσιπέντε (25) απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής για τη νέα σχολική χρονιά . Ο αριθμός μαθητών μπορεί να ενισχυθεί σε συνάρτηση με την αυξητική τάση των οικονομικών μεταναστών, και από την παρουσία οικότροφων από το επόμενο σχολικό έτος στο εγκαινιασμένο κτίριο του 10ου Παραρτήματος του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει κατά τον προσεχή μήνα Μάιο.
Το τελευταίο και μόνο του αποτελεί ένα ισχυρό επιχείρημα για την συνέχιση λειτουργίας του Γυμνασίου, στη συγκεκριμένη περιοχή.
3. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του Σχολείου είναι πλήρες αφού όλα τα μαθήματα διδάσκονται με καθηγητές ειδικοτήτων
4. Από τη στιγμή που η Πολιτεία εφαρμόζει πολυπολιτισμικά προγράμματα ένταξης των αλλοδαπών μαθητών, αυτά αυτοαναιρούνται με την πολιτική της συγχώνευσης και έτσι επέρχεται η παρακμή και ο μαρασμός της υπαίθρου.
5. Από παιδαγωγικής πλευράς εκτιμούμε ότι τα ολιγομελή τμήματα των μικρών και λειτουργικών σχολείων δημιουργούν το καλύτερο μαθησιακό περιβάλλον και τις ποιοτικότερες συνθήκες εκπαίδευσης.
6. Από κοινωνικής πλευράς αρνούμαστε να συναινέσουμε στη συγχώνευση που σημαίνει την αφαίρεση του σπουδαιότερου πολιτιστικού και κοινωνικού αγαθού της τοπικής μας κοινωνίας.

Για τους παραπάνω λόγους και αφού λάβαμε υπόψη τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας, τους παιδαγωγικούς, κοινωνικούς και άλλους ειδικούς λόγους πιστεύουμε ότι το Γυμνάσιο Καλυβίων πληροί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί σε όλες τις υπερκείμενες αρχές τους αιρετούς εκπροσώπους του νομού και στον τοπικό τύπο

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ:

ΚΑΛΥΒΙΩΝ: Μεσογίτης Ιωάννης
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Μήλας Νικόλαος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.