Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Αντιδρούν στην Πάτρα σε κέντρο κράτησης μη νόμιμων μεταναστών

Αντιδρούν στην Πάτρα σε κέντρο κράτησης μη νόμιμων μεταναστών

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι κάτοικοι του ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας,  σε περίπτωση που στην ατζέντα με τα προς διερεύνηση στρατόπεδα για τη μετατροπή τους σε χώρους προσωρινής κράτησης μεταναστών διαπιστωθεί ότι περιλαμβάνεται και ο χώρος της πρώην 5ης Μ.Ο.Μ.Α.

Οι κάτοικοι βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε επιφυλακή, φοβούμενοι πως θα επανέλθει στο προσκήνιο  η περίπτωση του συγκεκριμένου χώρου.

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο διαμερισματικός σύμβουλος του Ανατολικού Διαμερίσματος κ. Σταυρόπουλος αποκάλυψε, πως η αντίδραση θα είναι δυναμική και θα περιλαμβάνει αποκλεισμούς δρόμων και υπηρεσιών και μόνιμη «κατασκήνωση» κατοίκων στο χώρο της πρώην 5ηςΜ.Ο.Μ.Α.

Παράλληλα ο διαμερισματικός σύμβουλος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων υποστήριξε, πως μια απόφαση για μετατροπή του χώρου της ΜΟΜΑ σε στρατόπεδο προσωρινής κράτησης μεταναστών, θα ήταν μεγάλο σφάλμα, καθώς το στρατόπεδο ουσιαστικά ποτέ δεν έκλεισε , δεδομένου ότι  η υποδομή του χρησιμοποιείται για την αποθήκευση στρατιωτικού υλικού, όπλων, καυσίμων και αποτελεί μονάδα επιστράτευσης.

«Πώς θα καταφέρουν να συνδυάσουν τη συνύπαρξη οπλισμού και αποθηκών καυσίμων με μετανάστες είναι κάτι που μοιάζει αδιανόητο» τόνισε ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως η ελληνική πολιτεία με νόμο που η ίδια έχει ψηφίσει ,απαγορεύει τη δημιουργία χώρων παραμονής μεταναστών στην Αχαΐα,

Το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί η μισή έστω έκταση για τη δημιουργία  χώρου προσωρινής κράτησης  μεταναστών, βρίσκει επίσης αντίθετους τους κατοίκους, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ακυρώσουν στην πράξη κάθε τέτοια σκέψη.

 

πηγή:patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.