Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Αντιπαράθεση για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή…

Αντιπαράθεση για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή…

Σε σίριαλ τείνει να καταντήσει η υπόθεση της ανακοίνωσης των ονομάτων που απαρτίζουν την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι μέχρι στιγμής-πέραν του δελτίου τύπου της ΝΟΔΕ- δεν υπάρχει επίσημα κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέμα του Πανεπιστημίου για ακόμη μια φορά αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία μας έχουν υποσχεθεί την αυτονόμηση και εμείς ακόμη την περιμένουμε καρτερικά…Οψόμεθα.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης, η οποία έχει ως εξής:

1) Με ποια συγκεκριμένη απόφαση και πότε αποφασίστηκε η ίδρυση της λεγόμενης «Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής» όπως την ονομάτισαν Πρωθυπουργός και ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας; Να κατατεθεί η συγκεκριμένη απόφαση με τα απαραίτητα στοιχεία πρωτοκόλλου. Επίσης να κατατεθεί (αν υπάρχει) το δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωσε το Υπουργείο για την ίδρυση της Επιτροπής.

2) Ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής; Να κατατεθεί το έγγραφο που ορίζει τα μέλη της Επιτροπής αυτής.

3) Ποιες είναι οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες της Επιτροπής; Να κατατεθεί το έγγραφο που ορίζει τις αρμοδιότητες αυτές.

4) Πότε άλλοτε και σε ποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ακολουθήθηκε η εν λόγω διαδικασία ; Να κατατεθούν σχετικά έγγραφα και αποφάσεις.

5) Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την έδρα και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου;

6) Πότε συγκεκριμένα προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του τετάρτου τμήματος;

7) Ποιος είναι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα της αυτονόμησης (αν υπάρχει)».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.