Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Αντιπλημμυρικά έργα στον Ίναχο

237-1024x768από την Αντιπεριφέρεια

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζονται από τα μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας οι παρεμβάσεις καθαρισμού και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Ινάχου. Αναλυτικότερα, έγιναν παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής Προστασίας στα επικινδυνότερα σημεία του ποταμού, όπου παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στην απορροή κατά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2015 (προστασία γεφυρών, γεωτρήσεων, κτλ).
Τα προβλήματα των πλημμυρικών φαινομένων θα επιλυθούν οριστικά μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που ήδη έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί έργο αντιπλημμυρικής προστασίας τον ποταμό Ίναχο.
Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, επεσήμανε πως «η σφοδρότητα των περσινών φαινομένων δεν μας επιτρέπει να εφησυχάσουμε καθώς τέτοιες καταστάσεις εντείνονται πλέον και έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι για την Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα η ολοκλήρωση τέτοιων παρεμβάσεων διασφαλίζει την οικολογική και πολιτιστική μας κληρονομιά που είναι μοναδική, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Ινάχου, όσο και στο σύνολο της Περιφερειακής μας Ενότητας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.