Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Αντωνόπουλος και Τραπεζιώτης υποψήφιοι για…υποψήφιοι βουλευτές

Αντωνόπουλος και Τραπεζιώτης υποψήφιοι για…υποψήφιοι βουλευτές

unnamed

Σε απόλυτα εκλογικούς ρυθμούς κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και μία παράμετρος είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Οι σχετικές διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Αχελώος ΤV, μέχρι τώρα στη Νομαρχιακή Επιτροπή έχουν κατατεθεί επτά αιτήσεις-προτάσεις  προσώπων που διεκδικούν μια θέση στη λίστα Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος.
Μεταξύ αυτών ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Δημήτρης Τραπεζιώτης. Επιβεβαιώνονται λοιπόν οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις που διακινούνταν για τους δύο άνδρες. Αιτήσεις επίσης υπέβαλλαν ή προτάθηκαν  οι Καλλιρόη Αυδή, Νίκος Καμπέρης, Ευδοξία Παρασκευά, Παυσανίας Παπαγεωργίου, Δέσποινα Ζιώβα.
Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία κατάρτισης του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και απομένει να ξεκαθαρίσει εάν Αντωνόπουλος και Τραπεζιώτης θα είναι και οι δύο υποψήφιοι ή κάποιος εξ΄αυτών δεν «προκριθεί» στις διαδικασίες καθώς δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως και ο νυν βουλευτής Γ.Βαρεμένος ουσιαστικά προέρχεται από την ίδια περιοχή, την παρατριχώνια.
Ενδιαφέρον επίσης στοιχείο πως για άλλη μια φορά οι διαδρομές των δύο αυτών προσώπων  συναντώνται σε μια πολιτική διαδικασία καθώς το 2010 συνεργάστηκαν για να συγκροτήσουν αυτοδιοικητική παράταξη την οποία εν συνεχεία διέλυσαν σε τεταμένο κλίμα. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές μπήκαν στην κούρσα για τη δημαρχία Αγρινίου στην οποία ο Τραπεζιώτης έφθασε μέχρι τέλος ενώ ο Αντωνόπουλος εγκατέλειψε στα μισά του δρόμου. Τώρα και οι δύο επιθυμούν να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ειδικότερα ο Β.Αντωνόπουλος επιθυμεί να το δοκιμάσει για πολλοστή φορά  (οι προηγούμενες με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΚΚΙ )να διεκδικήσει  την εκλογική έδρα ενώ ο Δ.Τραπεζιώτης για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Θ.Γαλατάς,  αυτές τις ημέρες συλλέγονται οι προτάσεις των δημοτικών οργανώσεων και την Τρίτη η Νομαρχιακή Επιτροπή θα τις στείλει στην Κουμουνδούρου. Η Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος έχει συστήσει επιτροπή για τα ψηφοδέλτια και η οποία θα αποφασίσει τη στελέχωσή τους σε ποσοστό 70% σύμφωνα με τις προτάσεις των κομματικών οργανώσεων και σε ποσοστό 30% με δικές τις επιλογές. Αναφορικά με την Αιτωλοακαρνανία δηλαδή επτά τουλάχιστον υποψήφιοι θα έχουν προταθεί από τις οργανώσεις και δύο υποψήφιοι ενδεχομένως να επιλεγούν από την επιτροπή της Κουμουνδούρου .

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Γιωργος Κ.

  Τί παραλλήρημα είναι αυτό; Ο κάθένας δεν έχει δικαίωμα να κάνε ότι του σκάσει; Θα πρέπει να ρωτήσει τους ειδήμονες; Και τελικά αυτοί ποιοί είναι;
  Καλές γιορτές σε όλους και προσέξτε, το όπλο που έχετε στα χέρια σας μην το κάνετε παφλοκούμπουρο…..

 2. ταλιμπάν ορθόδοξος

  Η κυβέρνηση που υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα “επαναδιαπραγμάτευση” και το ίδιο το βράδυ των εκλογών το πήρε πίσω,
  η κυβέρνηση με πρωθυπουργό έναν ημίτρελο φασίστα που είπε στη Μέρκελ “ουδείς αναμάρτητος”, αυτή η κυβέρνηση ΠΕΦΤΕΙ σε 12 ωρίτσες.
  Πνίξτε τον πόνο σας ασχολούμενοι με τον κάθε Αντωνόπουλο…

 3. Γιωργος Κ.

  Παρακολούθησα σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βουλγαράκη – σαν πολιτικός με αρχές – μίλησε για ηρεμία στο δρόμο προς τις εκλογές και ενημέρωση του Λαού για όσα πρέπει να γίνουν.
  Δεν πέρασε μισή ώρα και πλάκωσαν οι Άδωνις-Φαήλος-Τσεκουροφόρος. Με αυτούς θα πάει σε εκλογές ο κ. Σαμαράς; Να τους χαίρεται, εμείς δεν θα πάρουμε. Συντόφια Νεο-Δημοκράτες, αν είσασταν “οργανισμός” θα τους είχατε ξεράσει, τους ανέχεστε ακόμη; Δεν σας φταίει κανένας, μόνο το ξερό σας το κεφάλι……

 4. Γιωργος Κ.

  Λάθος παιδιά, τον κ Μεϊμαράκη ήθελα να πώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.