Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Αν είναι να κάνουμε μελέτη για να γίνει η Εκτροπή να μην την κάνουμε καθόλου

Αν είναι να κάνουμε μελέτη για να γίνει η Εκτροπή να μην την κάνουμε καθόλου

Αυτό υποστήριξε ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στην ημερίδα για την διαχείριση των υδάτων στην Δυτική Στερεά, που έλαβε χώρα  σήμερα στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας.  Επεσήμανε, δε, ότι αυτό το σχέδιο διαχείρισης έπρεπε να υπάρχει πριν από δεκαετίες και αποδεικνύει ότι η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και θεσμική και αξιακή. “Αν είναι να κάνουμε μια μελέτη ως βάση νομιμοποίησης της εκτροπής του Αχελώου, υπό την τωρινή πίεση χρόνου, καλύτερα να μην την κάνουμε καθόλου γιατί θα πάρουμε σίγουρα λάθος αποφάσεις”, ανέφερε.

Στη διαβούλευση που γίνεται σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ και αφορά σε όλες τις λεκάνες απορροής της χώρας συμμετείχαν ακόμη ο  ο πρόεδρος της Συντονιστικής κατά της Εκτροπής κ.Γιάννης Βαϊνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κ.Βασίλης Αντωνόπουλος, ο Α΄Αντιπρόεδρος  του Επιμελητηρίου κ.Κώστας Μπόκας, , ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ.Κώστας Ρόκκος, πολίτες, φορείς και γενικά ενδιαφερόμενοι. Πρόκειται  για το Σχέδιο Διαχείρισης των υδατικών πόρων της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπόκας τόνισε ότι είναι περίεργο να έχουν τόσα νερά αλλά να αντιμετωπίζουμε προβλήματα λειψυδρίας και ανυπαρξίας άρδευσης ενώ σε ανάλογο μήκος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι ομιλητές. Πρακτικά πάντως το θέμα της συζήτησης σήμερα στο Επιμελητήριο δεν αφορούσε μόνο τον Αχελώο ή τον κάμπο του νομού αλλά ήταν και μια παρουσίαση από ειδικούς μελετητές για το πως προτείνουν να διαχειριστεί η Πολιτεία τα υδατικά αποθέματα και διαμερίσματα  στην Δυτική Στερεά και την Λευκάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.