Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Αξιοποίηση παλιών πηγών Βάρνακα: Ένα έργο απαραίτητο

Αξιοποίηση παλιών πηγών Βάρνακα. Ένα έργο απαραίτητο για να έχουμε επιτέλους ποιοτικό νερό σε ποσότητες.

 
Ένα έγγραφο σας παρουσιάζουμε σήμερα με θέμα: «Επέκταση δικτύου ύδρευσης παλαιού Βάρνακα από θέση Γλώσσες-Υδατοδεξαμενές». Σε αυτό ο μελετητής Μηχανικός περιγράφει το έργο που πρέπει να γίνει ώστε να τροφοδοτηθεί η δεξαμενή του Βάρνακα με νερό από τις παλιές πηγές.
Το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο ώστε να λυθεί επιτέλους κατά μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα ύδρευσης της Αλυζίας, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των γεωτρήσεων της Άνω Κανδήλας. Το ποιο σημαντικό όμως είναι ότι επιτέλους θα έχουμε άριστη ποιότητα νερού και θα γλιτώσουμε από το νερό των γεωτρήσεων του κάμπου, όπου έχουμε μεγάλη περιεκτικότητα σε άλατα, λόγω εισχώρησης της θάλασσας στον υδροφόρο ορίζοντα.
Ο υπάρχων προϋπολογισμός του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου είναι στα 18000 ευρώ, κάτι το οποίο, όπως σαφώς δηλώνει ο μελετητής Μηχανικός, δεν φτάνει. Η Τ.Κ. Βάρνακα έχει εντάξει το συγκεκριμένο έργο πρώτο σε σειρά προτεραιότητας στο Τεχνικό Πρόγραμμα που υπέβαλλε προς το Δήμο και το θεωρεί απαραίτητο για τη περιοχή. Σας θυμίζουμε το οδοιπορικό που κάναμε στις παλιές πηγές του Βάρνακα τον περασμένο Ιούλιο (δείτε εδώ).
mytikaspress.blogspot.gr
Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο:http://mytikaspress.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4.html

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.