Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Απάντηση για το Πάρκο

“Η Δνση καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου δεν έχει αρμοδιότητα καθαρισμού του πάρκου (αστικού) μέχρι την οριστική παραλαβή του έργου”

παρκο Αγρινίου

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του δήμου Αγρινίου, κ. Κώστας Χειμώνας, κατόπιν της από 18-6-2015 καταγγελίας ανοιχτής συνέλευσης δημοτών η οποία αναφερόταν στην εγκατάλειψη του πάρκου και την πλήρη απαξίωσή του ειδικά στο τομέα της καθαριότητας που εγκυμονεί κινδύνους μόλυνσης, προέβη στην με αριθ. 7/19-5-2015 διαμεσολάβησή του. Ενημερώνει σχετικά ως εξής:
Η Διεύθυνση καθαριότητος και ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου, ανταποκρίθηκε άμεσα με το με αριθ. 39406/22-6-2015 έγγραφό της . Και μας γνωρίζει ότι το έργο ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ , δεν έχει παραληφθεί οριστικά για χρήση από τον Κύριο του έργου ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και ως εκ τούτου η ανάδοχος Κοινοπραξία έχει την υποχρέωση για τη λήψη μέτρων περιβάλλοντος, στην περιοχή εκτέλεσης του έργου σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 37 του Ν. 3669/2008 ( ΦΕΚ 116/Α΄/18-6-2008) και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα τεύχη της εργολαβίας του έργου.
Συνεπώς η Δνση καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου δεν έχει αρμοδιότητα καθαρισμού του πάρκου (αστικού) μέχρι την οριστική παραλαβή του έργου. Ωστόσο με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία το τμήμα αποκομιδής ,καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων από τη Δευτέρα 22-6-2015 ,θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον καθαρισμό του πάρκου (αστικού) από τα στερεά μη επικίνδυνα (δημοτικά) απόβλητα, χωρίς ουδεμία μεταβολή να επέλθει στην υπάρχουσα κατάσταση του έργου, παρόλο που αυτή η απόπειρα δεν είναι εύκολη καθότι ο χώρος είναι εργοτάξιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Νikos

    O …διαμεσολαβητής εκανε το κόπο να περπατήσει στο πάρκο;Ξεπερνάει τα όρια της εθελοτυφλίας η ανακοίνωση του “θεσμού” αυτού.Δηλαδή αν ο εργολάβος δεν “παραδώσει” ποτέ ,οπως φαίνεται ,το έργο στο Δήμο,ποιός θα το καθαρίσει,ποιός θα το φωτίσει,ποιός θα το προστατεύσει.Κρύβονται όλοι πίσω απο το δάχτυλό τους,αδιαφορούν πλήρως για το πάρκο,η δεν τους νοιάζει αυτό που νοιάζει τους πολίτες.Μπράβο στον …εναλλακτικό διαμεσολαβητή!Αιχμηρή και διορατική σκέψη!!Μια τέτοια αιρετική πρωτοπορία,έλειπε πράγματι απο τη πόλη μας!!Τι να πεί κανείς…

  2. Φτωχός σκέτος

    Όπως μπαίνεις από Σκαραμαγκά για Αθήνα έχει ένα πολύ ωραίο ίδρυμα στο Δαφνί.Το χρειάζονται κάμποσοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.