Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Απάντηση Κατσιφάρα σε δικηγορικό σύλλογο Πατρών για το θέμα του Εφετείου.

Απάντηση Κατσιφάρα σε δικηγορικό σύλλογο Πατρών για το θέμα του Εφετείου.

Αντιδράσεις για την ίδρυση Εφετείου δεν υπάρχουν μόνο στο Μεσόλογγι αλλά και στη Πάτρα. Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.gowest.gr το οποίο αναφέρει ότι «Η δημοτική Αρχή της Πάτρας υιοθετεί μέχρι κεραίας τις θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, τις οποίες έχει εκφράσει και είναι γνωστές» δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής Αρχής, Ζώης Μαρίνος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα της κόντρας που δείχνει να έχει ανοίξει μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης και του Αχαιού υφυπουργού, Απ. Κατσιφάρα, με αφορμή τις εξαγγελίες του τελευταίου για την δημιουργία Εφετείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Να θυμίσουμε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εδώ και πολλά χρόνια έχει εκφραστεί καθαρά και έχει πάρει θέση εναντίον της ίδρυσης νέου Εφετείου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και αλλού, υποστηρίζοντας ότι: «Η όποια ίδρυση νέων δικαστηρίων δεν πρέπει να αποτελεί «ανταλλάξιμον» προϊόν, αλλά να είναι αφενός αποτέλεσμα γόνιμου προβληματισμού και γενικότερου σχεδιασμού και αφετέρου να εξασφαλίζονται τόσο η βιωσιμότητα του ιδρυόμενου δικαστηρίου όσο και η αποφυγή σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων δικαστηρίων».

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται και στην απάντηση του κ. Κατσιφάρα, ο οποίος απαντώντας στον δικηγορικό σύλλογο της Πάτρας εμμένει στα όσα δήλωσε το Σάββατο στο Αγρίνιο:

«Η ίδρυση και λειτουργία Εφετείου με έδρα το Αγρίνιο αποτελεί πάγιο αίτημα φορέων και κατοίκων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και απόφαση της Ολομέλειας (8/2008) του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο του νέου χωροταξικού σχεδιασμού και των πιεστικών αναγκών για επιτάχυνση και γρήγορη απόδοση της δικαιοσύνης. Η απόφαση αυτή συμπεριλαμβάνει και την ίδρυση τριών επιπλέον Εφετείων α) Εφετείου Β. Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, β) Εφετείου Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα γ) Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
Η πρόσφατη δήλωσή μου περί κατανόησης και ωριμότητας του παραπάνω αιτήματος, καθώς και η απαραίτητη κοινωνική διαβούλευση πριν την τελική απόφαση δεν πρέπει να τύχει οποιασδήποτε παρερμηνείας ή διαστρέβλωσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.