Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Απάντηση Μοσχολιού στους εργολήπτες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Απάντηση Μοσχολιού στους εργολήπτες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Απάντηση Μοσχολιού στους εργολήπτες στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Ενώ ξέρουν παραποιούν την αλήθεια»

Γράφει ο Γιάννης Συμψηρής

Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο είχε -εκτός ημερήσιας διάταξης- το σημαντικό θέμα των καταγγελιών των εργοληπτών της περιοχής ότι ενώ ο δήμος τους χρωστά χρήματα, προβαίνει σε δημοπρασίες αντί να προσπαθεί να ξοφλήσει τα χρέη του προς αυτούς. Θυμίζουμε, άλλωστε, πως για το λόγο αυτό αποφάσισαν να μη συμμετέχουν σε δημοπρασίες του Αγρινίου μέχρι να πάρουν μέρος των χρημάτων τους.
Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός δήλωσε, αναφορικά σε αυτό το ζήτημα, στο δημοτικό Συμβούλιο ότι οι εργολήπτες ενώ είναι γνώστες παραποιούν την πραγματικότητα που λέει ότι τα έργα που δημοπρατούνται τώρα είναι από ίδιους πόρους, ενώ εκείνα που τους χρωστά ο δήμος είναι από τη ΣΑΤΑ που η κεντρική εξουσία δεν έχει αποδώσει ακόμη στους δήμους σε μεγάλο βαθμό. Όταν μάλιστα ο κ. Μοσχολιός ερωτήθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καζαντζή για το αν λένε ψέματα οι εργολήπτες και αν αυτό θα οδηγήσει και σε απευθείας αναθέσεις απάντηση σε: «Ασφαλώς αν συνεχίσουν να μην έρχονται στις δημοπρασίες θα πρέπει να πάμε σε αναθέσεις. Και, ναι, σε δυο πράγματα λένε ψέματα που τα γνωρίζουν. Το πρώτο είναι πως δήθεν δεν πρόκειται για επείγοντα έργα. Ρωτήστε τους δικούς σας ανθρώπους στα τοπικά συμβούλια να σας πουν για πόσο επείγοντα έργα μιλάμε ειδικά στην περιφέρεια του δήμου με τις μεγάλες ελλείψεις. Σαφέστατα πρόκειται για επείγοντα έργα. Και το δεύτερο που ξέρουν αλλά αποκρύπτουν είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε πόρους ίδιους για να τους ρίξουμε σε έργα που έγιναν μέσω ΣΑΤΑ. Ας μας δώσει αυτά που μας χρωστάει το κέντρο και εμείς θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας»
Ερώτηση έγινε και για μια σήμανση που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στην ανατολική πλευρά του πάρκου και η οποία προκαλεί προβλήματα και ατυχήματα όπως δήλωσε ο κ. Λάμπρος Κοτρολός. «Πρόκειται για πρόβλημα σε αγωγό της ύδρευσης που έχει κλείσει από τις ρίζες των δέντρων και είναι μια μεγάλη εργολαβία που πρόκειται να δημοπρατηθεί για να πάει ο αγωγός απέναντι» απάντησε ο κ. Ζαμπάρας ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ. Στη συνέχεια εγκρίθηκε με την αποχή της παράταξης Πανδημοτική Πρωτοβουλία η μίσθωση κτηρίου για το 6ο δημοτικό σχολείο που θα έχει και παιδιά στη διαδικασία της ένταξης από φέτος.

Ακολούθησε ερώτηση για το αν απειλούνται οι θέσεις εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων, την οποία έκανε ο κ. Δήμας από την ελάσσονα αντιπολίτευση επικαλούμενος ερώτηση του ΚΚΕ που ρωτούσε για την «ανασφάλεια της εργασίας λόγω αποτυχίας του Καλλικράτη». Στην ερώτηση αυτή ο κ. Μοσχολιός απάντησε ότι στο Αγρίνιο, πλην των εποχικών, δεν υπάρχει ανασφαλής εργασία καθώς υπάρχουν μόνο μόνιμοι υπάλληλοι και άρα «το θέμα δεν αφορά το Αγρίνιο» όπως είπε. Ανάλογο ζήτημα επανήλθε και με την πρόβλεψη για τον γιατρό των υπαλλήλων που καθιερώνεται, καθώς οκ. Σιδέρης υποστήριξε ότι έτσι καταργείται το ταμείο των Δημ. Υπαλλήλων ενώ η θητεία του γιατρού είναι μόνο για ένα χρόνο. Εκεί αφού τονίστηκε ότι γίνεται ότι προβλέπει ο νόμος, ξεκαθαρίστηκε ότι ο δήμος έχει λογικό κόστος λειτουργίας γιατί δεν επέλεξε στο παρελθόν τις αθρόες προσλήψεις σε προσωπικό, ενώ παράλληλα δεν έβαλε υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές επί πληρωμή.
Κατά πλειοψηφία «πέρασε» τόσο ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. όσο και ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας. Στο πρώτο προβλέπεται πρωτολογία 3 λεπτών και δευτερολογία 2 λεπτών για κάθε σύμβουλο και δυνητική παραχώρηση του λόγου στους πολίτες ανάλογα με την κρίση του προεδρείου. Δεν πέρασαν οι προτάσεις για ειδικά συμβούλια αποκλειστικά για τους πολίτες ανά τακτά διαστήματα όπως και η υποχρεωτική τηλεοπτική απευθείας κάλυψη των συνεδριάσεων που ήταν προτάσεις της αντιπολίτευσης.
Για τον Ο.Ε.Υ έγινε πολύ συζήτηση για τις θέσεις των ειδικών συμβούλων και του Γενικού Διευθυντή, με τον δήμαρχο Αγρινίου να λέει ότι πρώτο μέλημα θα είναι το κράτημα χαμηλά του κόστους, όπως και οι προσλήψεις που προβλέπονται όταν το επιτρέψει ο νόμος, κάτι που τώρα απαγορεύεται ρητώς.
Τέλος με την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής πέρασε και ο προϋπολογισμός του ΔΗΠΕΘΕ με της αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης να εστιάζονται στο ότι η κυβερνητική πολιτική, όπως διαρρέεται, προβλέπει το κλείσιμο των περισσότερων ΔΗΠΕΘΕ στη χώρα.

ΟΙ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.